Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Nu doar PSD, ci şi Daniel Dragomir se luptă cu statul paralel. Nu stim cine-l susţine
E.B. - - - -
2017-12-17
Actualitate Interna
3

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a organizat, duminică, o conferinţă de presă, pentru a anunţa că lansează iniţiativa civică România 3.0.

 

El susţinând că românii sunt ”arestaţi de o putere ascunsă, ilegitimă şi abuzivă care, recurgând la subversiune, şantaj, ameninţări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituţie şi de legile ţării”.

 

România este astăzi prizoniera unor structuri de putere ocultă, nelegitime, subordonate unor interese străine. Mass-media le-a numit statul paralel. Eu le numesc şi vi le prezint ca securitatea 2.0, a doua formă pe care securitatea a îmbrăcat-o după decembrie 1989. Azi începe o luptă între România şi această securitate infiltrată în instituţiile statului”, a afirmat Dragomir, citat de News.ro.

 

Fostul angajat al SRI a susţinut că inclusiv preşedintele Donald Trump ”se luptă astăzi cu structurile unui stat paralel care afectează chiar şi SUA”.

 

Tabăra statului paralel are o caracteristică specifică - externă - ca fiecare să aibă un dosar - la securitate, la parchet, la ANAF”, a adăugat Dragomir.

 

El a lansat un apel public către toţi oamenii care doresc să apere România

 

”Ţara ne-a fost arestată. Noi toţi suntem arestaţi de o putere ascunsă, ilegitimă şi abuzivă care, recurgând la subversiune, şantaj, ameninţări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituţie şi de legile ţării. Această putere este străină de interesul naţional: este o putere coruptă, formată din oameni şi grupuri de interese din sfera instituţiilor de forţă şi subordonată presiunilor externe. Ea înlocuieşte puterea politică legitimă, rezultatul exprimării voinţei poporului român prin alegeri libere şi democratice. A infiltrat majoritatea instituţiilor statului şi îşi păstrează puterea şi influenţa prin manipularea abilă a emoţiilor colective ale unor segmente bine intenţionate ale populaţiei”, a susţinut Daniel Dragomir.

 

Una dintre propunerile sale ca toate ONG-urile să prezinte trimestrial toate intrările de bani, interne şi externe, iar dacă nu fac acest lucru, se produce radierea automată a respectivelor asociaţii.

 

Fostul ofiţer SRI a spus că, în perioada următoare, va avea deplasări şi întâlniri atât în România, cât şi în afara ţării.

 

Daniel Dragomir a evitat să spună cine îl susţine şi să numească puterile străine şi forţele oculte care ar ţine România ”prizonieră”.

 

****************

 

Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi

 

Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv anul trecut, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

 

TAGS : Daniel Dragomir SRI statul paralel Black Cube santaj
Comentarii
Mircea M. Cociu 2017-12-18
Baiatul asta este bolnav de... scenarita! A fost inoculat cu virusi vechi ai Securitatii ceausiste si tratat cu cei ai SRI, via Magureanu, Timofte, Georgescu, Maior...
Dan Plesoianu 2017-12-18
Si, pentru ca la Revista 22 sint foarte multi analisti capabili, poate ar fi bine sa pregatiti deja comentarii si pentru cazul in care acest Dragomir ar avea, partial dreptate...
Si, apropo: ce facurati cu comentariul meu ?!
Dan Plesoianu 2017-12-18
Acest personaj (Doamne, cum o fi ajuns colonel acolo ?!) sustine Statul paralel 1, si acuza Statul paralel 2. Asta nu inseamna insa ca nu are, partial, dreptate. Pentru ca daca Statul paralel 2 ar fi fost curat, Statul paralel 1 nu ar fi trecut la acuze atit de puternice si sustinute. Realitatea este ca Romania este acum condusa de doua State paralele, amindoua folosindu-se de metode ilegale si total nedemocratice, luptindu-se unul cu altul, dar si amindoua cu populatia.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3185
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22