Cosette Chichirău, sesizare disciplinară și plângere la CNCD împotriva lui Șerban Nicolae

Dora Vulcan | 18.12.2017

Deputata USR Cosette Chichirău a depus plângere împotriva senatorului PSD Șerban Nicolae la Comisia de disciplină a Senatului și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Deputata Cosette Chichirău a depus o sesizare disciplinară la Comisia Juridică, de Numiri, Disciplină, Imunități și Validări a Senatului împotriva senatorului Șerban Nicolae, pentru afirmațiile jignitoare publice la adresa sa și a formulat o petiție către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru aceleași fapte, a anunțat Uniunea Salvați România, luni, într-un comunicat.

 

„În aceste plângeri se arată că senatorul Șerban Nicolae, în timpul dezbaterilor în ședința plenară a Camerei Deputaților, a făcut afirmații repetate jignitoare, inclusiv de natură sexuală, la adresa deputatei Cosette Chichirău, însoțite de calificative care puneau la îndoială atât competențele profesionale, cât și practicile de igienă. În plângerea către CNCD, spre exemplu, se arată că prin mesajul senatorului, rolul femeii este redus de la subiect social la obiect sexual, asociind imaginea femeii unui act sexual, perpetuând astfel un climat discriminatoriu față de femei. Au fost depuse totodată înscrisuri, documente și înregistrări care să dovedească acuzațiile”, arată USR.

 

„Întreg demersul senatorului Șerban Nicolae, care știa foarte bine că este filmat, a fost unul misogin. Nu doar eu am fost jignită, ci a fost lezată însăși demnitatea femeii. Acest tip de comportament suprimă participarea femeilor în viața publică și politică, menținând o societate discriminatorie în care nu suntem fericiți să trăim”, a declarat Cosette Chichirău.

 

Deputata solicită din partea Senatului aplicarea celor mai drastice măsuri disciplinare împotriva senatorului Șerban Nicolae, respectiv aplicarea avertismentului public scris și interdicția de a reprezenta Senatul în relațiile interne și externe ale acestuia pe o perioadă de 3 luni.

 

Din partea CNCD, deputata solicită aplicarea unei amenzi contravenționale și obligativitatea de a publica în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârșirea contravenției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22