Dan Barna: USR contestă la Curtea Constituţională legea privind statutul magistraţilor

E.b. | 19.12.2017

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că formaţiunea sa va ataca la Curtea Constituţională (CCR) adoptarea de către Senat a Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

Barna susţine că trebuie utilizat orice instrument pentru a bloca intrarea în vigoare a acestei legi.

 

După cum am spus, nu este un sfârşit de drum. Vom continua lupta cu toate instrumentele şi cu toate mijloacele legale, parlamentare şi civice pe care le avem la dispoziţie. Evident că vom contesta la CCR această lege, au anunţat şi colegii de la PNL o astfel de contestaţie. Practic trebuie utilizat orice instrument pe care îl identificăm pentru a bloca intrarea în vigoare a acestei legi. Bineînţeles, şi preşedintele are punctul său de vedere. (...) Aceste legi sunt împănate de motive de neconstituţionalitate. Colegii mei de la departamentul juridic lucrează în prezent pentru a definitiva textul contestaţiei”, a declarat Dan Barna, citat de News.ro.

 

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu 80 de voturi ”pentru” şi niciun vot ”împotrivă”, în condiţiile în care niciun partid din opoziţie nu a fost prezent în sală. 

 

Plenul Senatului a adoptat o serie de amendamente ale lui Şerban Nicolae, respinse de comisie, la articolul 96 al legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, care reglementează răspunderea materială a magistraţilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22