Proteste la Timisoara si Bucuresti impotriva modificarii legilor Justitiei si a Codului penal

E.b. | 19.12.2017

Noi proteste în faţa Parlamentului din Bucureşti. La Timişoara, câteva mii de oameni au proteatat, mergând în marş pe străzile oraşului.

Pe aceeași temă

  


Aproximativ 150 de persoane au protesta pentru a doua seară la rând în faţa Palatului Parlamentului, în timp ce Comisia parlamentară condusă de Florin Iordache continuă dezbaterile pe legile justiţiei


Şi la Timişoara au loc proteste. Mii de oameni au mers în marş pe străzile oraşului.

 

La protest participă şi aproximativ 30 de studenţi din Alianţa Naţională a Asociaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), care spun că modificările impuse în Parlament la Legile justiţiei, precum şi cele preconizate în cazul Codului Penal, respectiv Codului de procedură penală sunt fără precedent şi "strigătoare la cer", conform News.ro.

 

*****************

 

Marţi seară câteva mii de oameni protestează la Timişoara. Mergeau în marş pe străzile oraşului, strigând "Hoţii".

 

Chemarea la miting a fost făcută pe Facebook, prin mesajul "Revoluţia continuă", iar timişorenii au început să se adune marţi seară în Piaţa Victoriei.

 

Câteva sute de oameni s-au strâns sub cupola de la Târgul de Craciun şi au continuat să vină, astfel că s-au adunat câteva mii de persoane care au plecat în marş pe străzile oraşului. 

 

Protestatarii au ajuns înainte de ora 21.00 la Palatul Dicasterial, care găzduieşte instanţele şi, în mod simbolic, le-au mulţumit magistraţilor care cu o zi în urmă au ieşit şi ei în stradă să apere justiţia. Oamenii au scandat "Vă mulţumim", "Vă mulţumim".

 

Coloana de manifestanţi a pornit apoi către Complexul Studenţesc.

 

**************


Mii de oameni protesteaza marti seara in Timisoara impotriva intentiilor majoritatii PSD-ALDE de a modifica legile justitiei si codurile penale, scandand "PSD, ciuma rosie!", "Parlament penal, mars la Tribunal!" sai "DNA sa vina sa va ia!". Protestul se deruleaza sub sloganul "Revolutia continua".


Protestul a inceput in Piata Operei din Timisoara si vine la o zi dupa "protestul tacut" al magistratilor timisoreni, in fata sediului instantelor, potrivit tion.ro. 

 

Digi 24 estimeaza numarul protestatarilor la cateva mii.

 

Atunci cand au ajuns in Complexul Studentesc din Tmisoara, protestatarii au scandat: "Nu stati la caldura, PSD va fura!", "Iesiti din casa, daca va pasa!", "Nu stati la ferestre, haideti la proteste!", potrivit tion.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22