Accesul deputaților USR la Senat, blocat. Dictatură fără precedent a majorității

Dora Vulcan | 20.12.2017

Deputați de la USR n-au fost lăsați să participe miercuri la dezbaterile pe legile justiției din Senat, ca inițiatori de amendamente, deși legea le permite iar senatorii PSD au participat la dezbaterile din Cameră, așa cum a făcut și Șerban Nicolae în episodul celebru în care a insultat un deputat USR.

Pe aceeași temă

 

 

 

În tot acest timp colegii lor, senatori, au protestat cu proiecții ale protestelor #rezist și cu pasaje din abuzurile comise de bolșevici asupra Justiției și chiar din perioada dinainte de 2004, a guvernării PSD Năstase- Stănoiu, când activa sinistra SIPA.

 

 

Deputații USR spun că au fost puși bodyguarzi la intrările în plenul Senatului și acuză că le sunt încărcate drepturile constituționale, care le dau dreptul de a participa la dezbaterile de la Senat, ca deputați, în calitate de inițiatori de amendamente la legile justiției, transmite Digi 24.

 

„Dacă vă zice șeful dumneavoastră să ne luați la bătaie, ne luați la bătaie?”, le-a spus un deputat de la USR, acuzându-i de abuz și de ultraj față de un ales al neamului.

 

Bodyguarzii refuză să le spună deputaților USR cine a luat decizia ca ei să nu participe la dezbateri. „Ei nu sunt de la SPP, sunt de la Biroul de Afaceri Interne. Ar trebui să sunăm la SPP să ne asigure accesul”, a spus deputatul Cosette Chichirău.

 

 

Aleșii de la USR au reușit în urma acestui scandal, în care au transmis imagini live pe Facebook, să intre la balconul destinat presei, unde au stat și ieri.

 

 

De la tribuna Senatului vorbesc mai mulți senatori de la PSD, printre care Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc. În același timp, în plen, senatorii USR participă la dezbateri ca și ieri cu cartoane galbene pe care scrie „Toți pentru justiție!”.

 

„Șerban Nicolae vorbește acum de oameni fără pregătire juridică. Cred că se referă la Eugen Nicolicea”, a adăugat deputata USR.

 

 

 

Un nou abuz: Marian Neacșu (PSD), slobod prin Camera Deputaților, deși nu e parlamentar

 

 

Parlamentarii de la Uniunea Salvați România acuză un nou abuz, după cel de miercuri dimineață, când mai mulți deputați USR nu au fost lăsați să asiste la dezbaterile pe ultimele două legi ale justiției din Senat, în calitate de inițiatori de amendamente. Deputatul USR Cătălin Drulă l-a fotografiat miercuri, la prezidiul Camerei Deputaților, pe Marian Neacșu de la PSD, care nu este parlamentar.

 

„Colegii mei deputați sunt blocați în mod abuziv de staff-ul tehnic să asiste la lucrările Senatului. „Așa ni s-a dat dispoziție.”

 

În același timp, în plenul Camerei Deputaților un domn care nu este parlamentar zburdă liber și dă comenzi majorității care sunt executate prompt.

 

Domnul Marian Neacșu, secretarul general al PSD. Condamnat penal pentru că și-a angajat nelegal fiica, nu a mai putut deveni parlamentar în legislatura aceasta. Din ce înțeleg, modificările la legea ANI trecute ieri în Senat îl “spală” și pe dumnealui.

 

 

Dl. Neacșu dă comenzile în plenul Camerei Deputaților de la loc de cinste în dreapta prezidiului. Nu e clar în ce calitate ocupă acel loc (unde stau de obicei ambasadorii, foști șefi de stat, invitații de marcă). Dar e clar din cum se mișcă lucrurile că de acolo vine comanda la PSD.

 

În acest timp, unor demnitarii - deputații USR - li se interzice accesul la lucrările Senatului. Așa arată când Parlamentul e luat pe persoană fizică”, a scris pe Facebook deputatul USR Cătălin Drulă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22