Tăriceanu nu se pronunţă încă în legătură cu mutarea ambasadei României la Ierusalim

E.b. | 22.12.2017

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, consideră că în privinţa unei decizii referitoare la mutarea Ambasadei României din Israel la Ierusalim trebuie făcută o analiză la nivelul Ministerului de Externe, subiectul urmând să fie discutat şi în coaliţia de guvernare.

Pe aceeași temă

 

"Trebuie făcută o analiză la nivelul Ministerului de Externe. Dar sigur că aceasta nu este numai o analiză a tehnicienilor, pentru că cuprinde o componentă politică foarte importantă. E un subiect pe care la un moment îl vom discuta cred şi în Coaliţie şi nu suntem numai noi singurul element care va contribui la luarea unei astfel decizii", a spus vineri Tăriceanu, la Senat, citat de Agerpres.

.

Tăriceanu a precizat că nu a discutat cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, acest subiect.

 

************

 

"Eu vă spun care este punctul meu de vedere. Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt şi chestiuni practice, toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorul şi personalul Ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. (...) Să ne gândim serios ca Ambasada României în Israel să fie mutată în Ierusalim", a afirmat Liviu Dragnea, întrebat, la Parlament, cum ar trebui să se poziţioneze ţara noastră în subiectul Ierusalim.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22