Rusia: Comuniștii renunță la uzatul Ziuganov și aleg un om de afaceri împotriva lui Putin

Dora Vulcan | 24.12.2017

Partidul Comunist din Rusia a renuntat la desemnarea, deja uzatului Ghennadi Ziuganov ca ofertă de contracarare a candidaturii lui Putin in alegerile prezidentiale de anul viitor, alegand in schimb un om de afaceri in mare masura necunoscut, cu activitate in sectorul agricol, relateaza Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 Ziuganov, 73 de ani, o prezenta veterană pe scena politica post-sovietica, era cel larg asteptat sa intre in cursa pentru al saselea sau scrutin prezidential consecutiv, in martie anul viitor, scrie Hotnews.ro.

 

Insa partidul l-a ales in schimb pe Pavel Grudinin (57 de ani), un inginer mecanic ce a condus din anii 1990 o ferma la periferia Moscovei, drept candidatul care sa-l infrunte pe Putin, intr-un scrutin pe care liderul de la Kremlin in varsta de 65 de ani este asteptat sa-l castige confortabil.

 

Ziuganov l-a felicitat pe Grudinin pentru nominalizare, in cadrul adunarii anuale a formatiunii, desfasurata sambata, a anuntat Partidul Comunist pe site-ul sau.

 

Prin renuntarea la unul dintre comunistii din garda veche si alegand pe cineva dintr-o noua generatie, partidul pare sa incerce sa isi largeasca electoratul. Principala sa baza de sustinere a provenit dintr-o categorie de varsta care dispare rapid.

 

Vorbind la reuniunea in cadrul careia Grudinin a fost nominalizat, Ziuganov a declarat ca apatia electorala, despre care multi analisti independenti spun ca e in crestere, este acum "cea mai mare nenorocire pentru Rusia".

 

Comunistii au iesit pe locul doi dupa partidul aflat la putere, Rusia Unita, care il sustine pe Putin, in alegerile parlamentare din 2016, dar au obtinut doar 19,2% din voturi.

 

Separat, in cursul zilei de sambata, Rusia Unita si-a anuntat sprijinul deplin pentru Vladimir Putin, in ceea ce se anunta a fi o cursa prezidentiala unilaterala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22