Arh.Sturdza către Firea: Nici Ceaușescu nu și-a permis să demoleze de Sfintele Sărbători

Dora Vulcan | 26.12.2017

Arhitectul Șerban Sturdza, președinte al Ordinului Arhitecților București, a făcut luni o plângere la poliția Capitalei, în care acuză că în parcul Romniceanu, arie protejata, se construiește un pationar fara autorizație.

Pe aceeași temă

 

 

 

Intr-un mesaj catre Gabriela Firea, publicat pe pagina lui de Facebook, arhitectul Sturdza spune ca "s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hotii, ci de Craciun, ca mafiotii".

 

"In caz ca starea va permite, v-as ramane recunoscator daca ati face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Intre noi fiind vorba, nici Ceausescu nu si-a permis sa demoleze in Bucuresti de Sfintele Sarbatori", scrie arhitectul Sturdza pe Facebook.

 

 

 

Mesajul lui Sturdza catre Firea:

 

 

 

"Distinsa Doamna Primar General al Capitalei,

 

Incep prin a va ura Craciun fericit dumneavoastra, celor dragi si colaboratorilor apropiati. Cum e la dumneavoastra in Voluntari, ninge? Ca in orasul nostru, in Bucuresti, e soare si vreme buna.

 

Probabil ca va intrebati ce l-a apucat pe presedintele OAR Bucuresti de nu sta linistit de Craciun. In cazul in care ma banuiti de islamism sau ateism, va inselati naprasnic! Vedeti domnia voastra, in calitate de Primar General al Bucurestilor, ar trebui sa stiti ca nu toti bucurestenii au sarbatori fericite.

 

Spre exemplu, cotroceam astazi prin Cotroceni si, ce sa vezi? Vad ca s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hotii, ci de Craciun, ca mafiotii. Fara nici o autorizatie afisata conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar in parcul Romniceanu, arie protejata, de altfel. Si fara consultarea obligatorie a cetatenilor si fara acordul Directiei de Cultura a Municipiului Bucuresti. Cazul e tipic de ghinion, caci nu toata lumea hiberneaza de Craciun, intre doua sarmale si un carnat. Locuitorii vegheaza. Iar eu mi-am permis, in calitate de presedinte al OAR Bucuresti, sa merg in prima zi de Craciun si sa depun o plangere la Politia Capitalei.

 

Nu stiu daca aveti zone protejate in Voluntari. Dar in Bucuresti, va anunt ca ele exista. Si chiar sunt protejate. Si este un delict sa te atingi de ele fara toate autorizatiile. In caz ca starea va permite, v-as ramane recunoscator daca ati face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Intre noi fiind vorba, nici Ceausescu nu si-a permis sa demoleze in Bucuresti de Sfintele Sarbatori.

 

Cu scuzele de rigoare ca nu am putut sa va fac un alt cadou de Mos Craciun, va rog sa luati act de sesizarea mea facuta la politie si astept, daca asta nu va tulbura prea rau buna dispozitie, sa faceti ceva. Daca puteti. Cat nu e prea tarziu. A, si sa nu uit. OAR Bucuresti asteapta in continuare un raspuns la adresele fara de raspuns."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22