Dosarul doctorului Lucan are la bază anchetele ordonate de fostul ministru Vlad Voiculescu

Dora Vulcan | 26.12.2017

Fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu afirmă că dosarul care îl vizează pe chirurgul Mihai Lucan și pe fiul acestuia este alcătuit „într-o măsură covârșitoare” pe baza a două rapoarte ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății de anul trecut.

Pe aceeași temă

 

 

 De asemenea, fostul ministru arată, citând paragrafe din rechizitoriul anchetatorilor, că Mihai Lucan ar fi încercat să obțină o întâlnire cu el. 

 

 Fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu spune că dosarul care îl vizează pe chirurgul Mihai Lucan și pe fiul acestuia este alcătuit „într-o măsură covârșitoare” pe baza a două rapoarte ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății făcute în mandatul său. El mai spune că politicieni si oameni cu influenta ai ultimilor 27 de ani au stiut si au profitat de serviciile preferentiale ale medicului clujean Mihai Lucan,

 

"Cazul Lucan nu este insa din pacate unul singular... sistemul de sanatate este ca o panza de paianjen pe care pandesc paianjeni feudali, fara scrupule, care fac din viata pacientilor si din sanatatea acestora o afacere", a scris Vlad Voiculescu, marti, pe pagina sa de Facebook, insotind postarea cu melodia de generic a serialul italian "La Piovra" (Caracatita).

 

 

Postarea integrală a fostului ministru

 

 CARACATIȚA DOMNULUI LUCAN

 

În bula mea, toată lumea pare absolut șocată de acuzațiile care îi sunt aduse domnului Mihai LUCAN.

 

Ceea ce nu știu mulți este că #dosarul DIICOT este într-o măsură covârșitoare alcătuit din rezultatul controalelor și celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătății îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moșia privată a domnului Lucan.

 

Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătății sunai dacă pacienții aveau o problemă, nu dacă tu (șef sau șefuț) aveai o problemă.

 

E interesant însă cum gândea domnul Lucan - și cum gândesc cei ca dânsul. Citiți mai jos și vă minunați:

 

---

EXTRASE DIN REFERATUL DE ARESTARE

"În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUTR.

 

(...)

Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor ZOTA.

 

(...)

În scopul securizării activităţii sale, inculpatul Lucan Mihai a făcut demersuri în vederea activării altui post telefonic. l-a contactat pe numitul ŢĂRUS VALENTIN-NORBERT (presedinte al SC ,,Farmaceutica REMEDIA” S.A.) pe care l-a întrebat dacă îl cunoştea pe ministrul sănătăţii la data respectivă, în persoana numitului VOICULESCU VLAD VASILE, solicitându-i totodată o întâlnire, potrivit referatului de arestare. În ziua de 26.09.2016 ora 21:42:43 a purtat o discuţie telefonică cu numitul DÂNCU VASILE (la data faptelor vicepremier în Guvernul României), solicitându-i ajutorul pentru a-l informa pe primul ministru al Guvernului României despre situaţia existentă", se mai arată în referat.

 

---

Atât domnul ȚĂRUȘ cât și domnul DÂNCU au avut înțelepciunea să își vadă de treabă. Cel puțin în ceea ce mă privește pe mine și pe Dacian Cioloș.

 

 

 

 

 

 

La scurt timp, ministrul a revenit cu următoarea postare:

 

 

PREȚUL CURĂȚIEI/CURĂȚENIEI

 

Nu există mulți medici sau mulți pacienți ai domnului Lucan care să nu fi știut cum stau lucrurile.

 

Ceea ce nu știu mulți este că POLITICIENI și de OAMENI CU INFLUENȚĂ ai ultimilor 27 de ani au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale domnului profesor, pentru ei înșiși sau pentru apropiați; Domnul Alexandru Arșinel (actor, membru UNPR) și domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele.

 

Nu discut capacitatea profesională a domnului Lucan. Cu siguranță, cel puțin până la un anumit punct, a fost un chirurg de excepție și mai mult decât atât.

 

Cazul Lucan nu este însă din păcate unul singular... sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere.

 

Iar pentru cei care au curajul să îi înfrunte, #PREȚUL este pe măsură:

 

- pentru #pacienți, prețul era de multe ori viața. Onoarea, cel puțin. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți povești ale pacienților domnului Lucan - cei care au apucat să le spună.

 

- pentru #medici și #asistente, prețul era de multe ori cariera. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiți declarațiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operațiile, îi jignea și amenința.

 

- pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, prețul a fost slujba la ICUTR și marginalizarea în anumite cercuri din Cluj.

 

- pentru #mine, prețul a fost mai mic... doar o serie lungă de amenințări și jigniri și scandalul "Vlad Voiculescu a oprit transplanturile" de anul trecut, orchestrat de domnul Lucan și de alți infractori care i-au fost alături, alături de prietenii lor din politică și din presă.

 

- pentru #șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, prețul a fost o serie lungă de jigniri, amenințări... și în final, postul. A fost eliminat în primele zile din mandatul domnului Bodog, așa cum fusese amenințat în repetate rânduri de domnul Lucan! Munca dânsului nu a fost continuată... din contră!

 

---
PASAJE DIN AGENDA DOMNULUI LUCAN 


"Trebuie să găsesc un avocat din Bucureşti, unul care să strângă poliţişti, procurori, judecatori, oameni puternici în jurul meu. Să fie scutul meu. Să afle tot. Să ştie tot. Să fie câini loiali cu colţi ascuţiţi"

 

Și apoi, amenințările: "Nu îşi dau seama cât de dureroasă e răzbunarea. Eu nu le-am făcut nimic, dar orice sfidare are un preţ. De abia îi aştept să ajungă pe masa mea, la bisturiul meu. Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna..."

 

"Să nu mă zgârcesc. Trebuie să aflu cine e acest băiat (procurorul de caz). Ştie prea multe despre mine. Să nu uit să întreb ce hram poartă şeful lui (Horodniceanu). Să nu uit să caut în registre, să văd cine a trecut pe la mine, cine îmi e dator. Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22