Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tudose dă aviz negativ proiectului de lege care priveşte Casa Regală: Nu suntem monarhie
E.B. - - - -
2017-12-30
Actualitate Interna
1

Premierul Mihai Tudose a precizat că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale şi a subliniat că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia.

 

 

"Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat... Iertaţi-mă, dar mai avem foşti şefi de stat care au urmaşi în viaţă. (...) Noi nu suntem monarhie. România, constituţional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici...

 

Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord. Şi Camera de Comerţ şi Industrie a României este o fundaţie, tot un ONG de interes naţional", a precizat Tudose, la România TV , conform Agerpres.

 

El a menţionat că membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc acest lucru şi că a discutat cu reprezentanţii RAAPPS, pentru a face o ofertă în acest sens.

 

"De ce să rămână (Palatul Elisabeta) în posesia Casei Regale? Pot să îl închirieze dacă doresc. Eu am vorbit la Regia Autonomă a Protocolului de Stat, prin intermediul căreia statul deţine imobilul, să le facă o ofertă de chirie, dacă doresc. Că dacă tot le trebuie, eu înţeleg că au de unde să plătească, că li s-au retrocedat o mulţime de lucruri. De ce să nu dăm palatul Camerei de Comerţ şi Industrii sau la alţi copii ai unor foşti şefi de stat? (...) (Palatul Elisabeta l-a primit, n.r.) în folosinţă Regele Mihai în calitate de fost şef de stat.

 

Punct. Şi încă nişte zeci de milioane pentru partea de funcţionare a palatului şi pentru servicii de suport... Iertaţi-mă... Exagerăm", a mai adăugat premierul Tudose. 

 

TAGS : tudose premier casa regla statut aviz negativ palatul elisabeta
Comentarii
ioan 2017-12-31
Tudose mai trebuie sa spuna ca Palatul Elisabeta e mostenirea care le au lasat inaintasii lor care au adus republica in ROMANIA.De ce nu au folosit aceasi masura el si colegii lui pe urmasii grofilor unguri care au fost improprietariti pt a doua oara cu paduri,terenuri sau echivalent in bani,nu mai vorbesc de alte natii de care nu pomeneste nimic.Sa ne vorbeasca de Hrebenciuc de socrul lui PONTA cum au vrut sa puna mana pe mii de hectare de padure,sau de astia si altii ca ei a uitat Tudose.Poate ca astia care au acum atitea propritati gen DRAGNEA nu se comenteaza,sunt pt merite aduse republicii.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2467
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22