Tudose, către Dragnea: Nu pot să fiu calm atâta vreme cât ne lipsesc spitalele şi autostrăzile

E.b. | 30.12.2017

Premierul Mihai Tudose a comentat, sâmbătă, la Antena 3, declarațiile lui Liviu Dragnea, președintelui PSD, legate de o viitoare remaniere a guvernului. El a mai spus că, dacă anumiți miniștri s-au plâns liderului PSD de temperamentul său, nu au decât să-și scrie demisia.

Pe aceeași temă

 


Dragnea anunţase că în luna ianuarie coaliţia va face o analiză privind o o posibilă restructurare a Guvernului, Dragnea adăugând că este mulțumit de activitatea primului-ministru, dar că acesta nu este un tip foarte calm.


"Eu cred că cine e calm pe anumite zone, nu înțelege ce se întâmplă. Dacă vrem să fim calmi că nu avem autostrăzi după 27 de ani de democrație, le urez succes celor care vor să fie calmi. Eu nu pot să fiu calm. N-avem spitale și vrem să fim calmi", a spus premierul Tudose, la Antena3.


Mihai Tudose a adăugat că dacă anumiți miniștri s-au plâns liderului PSD de temperamentul său, nu au decât să-și scrie demisia.

 

 Întrebat, la Antena3, în ce situaţie şi-ar depune mandatul, Tudose a răspuns, conform Agerpres: "În momentul în care îmi dau seama că nu mai pot să-mi îndeplinesc ceea ce trebuie şi vreau să fac, plec acasă. (...) Durează trei minute o hârtie şi asta e",  

 

El a subliniat că "nimeni nu iese la pensie din funcţia de prim-ministru" şi că în 2018 va fi "la fel de nervos".

 

"Voi fi în continuare nervos, fiindcă am fost mult prea calmi în ţara aceasta 27 de ani; că poate dacă erau unii şi ei mai nervoşi, cum sunt eu acum, nu mai vorbeam ce multe autostrăzi ne mai trebuie, ce multe spitale ne mai trebuie sau ce facem în învăţământ. Au fost foarte calmi şi acum sunt foarte şmecheri", a afirmat premierul.

 

Pe de altă parte, el a susţinut că în România nu va fi creat un precedent pentru activarea aticolului 7 de către Comisia Europeană, ca în cazul Poloniei, pentru revizuirea modificărilor legislative care au afectat statul de drept.

 

"Nu va fi creat. (...) Nu vrea nimeni chestiunea aceasta. Nu se va întâmpla", a arătat Tudos.

 

Ce a spus Dragnea
 
  

"Evaluarea Guvernului s-a făcut permanent şi se face uitându-ne la măsurile pe care le-am adoptat în Guvern şi ne uităm şi în Parlament. Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvenului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului. Dacă da sau nu.

 
Nu a existat nici din partea Guvernului nici din partea noastră în coaliţie vreo perioadă de răgaz în care să poţi să faci o astfel de analiză şi am avut o discuţie cu primul ministru şi cu domnul Tăriceanu ca în ianuarie să începem să discutăm dacă se impune, dintr-o discuţie cu membrii Guvernului, să vedem dacă este necesar sau nu, pentru că în ianuarie vom începe discuţii serioase despre ce putem face pentru ca activitatea guvernamentală să fie şi mai bună decât a fost în această perioadă. A fost un an guvernamental bun, cu rezultate bune, cu o muncă eficientă, cu măsurile adoptate", a spus Dragnea la România TV, conform Agerpres.


El a adăugat că este mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, pe care şi l-ar dori mai calm.


"Eu sunt mulţumit de activitatea premierului Tudose. Este un tip care nu e foarte calm, sunt oameni care nu sunt foarte calmi. (...) Toţi trebuie să fim mai calmi, când eşti mai calm aduni mai multe în jurul tău, când eşti nervos, nu aduni", a arătat el.

 

Preşedintele PSD a mai subliniat că personal, până acum, nu are niciun element care să îi spună că trebuie să fie remaniat vreun ministru. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22