Stenograme: Disputa dintre Dragnea și Zgonea pe un post de subsecretar de stat

E.b. | 05.01.2018

Fostul şi actualul preşedinte al PSD au fost audiaţi la DNA Ploieşti, în ancheta ce-l vizează pe Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Pe aceeași temă

 

Declaraţiile de martori date de Victor Ponta şi Liviu Dragnea apar în dosarul trimis instanţei de judecată, în care Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este acuzat de trafic de influenţă

 

Printre aceste dovezi apar şi discuţii între Valeriu Zgonea şi cel care i-ar fi cumpărat influenţa în PSD şi a încheiat apoi un acord de recunoaştere cu procurorii Anticorupţie.
 

În dosarul ajuns la Tribunalul Bucureşti, anchetatorii au ataşat mai multe discuţii purtate, în 2013, de Valeriu Zgonea, pe atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu cel care a recunoscut în faţa procurorilor că i-a cumpărat bună-voinţa, astfel încât fiica sa să obţină o funcţie în administraţia centrală. Inclusiv convorbirile în care Valeriu Zgonea s-a plâns de problemele întâmpinate în partid.

 

Stenograme din dosarul lui Valeriu Zgonea, conform Digi24:

 

Valeriu Zgonea: Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea voia să pună el subsecretar...

 

Dumitru Dobrică: Îi nebun la cap?

 

Valeriu Zgonea: Pe cuvântu' meu! Deci... Acuma l-am convins!

 

Liviu Dragnea a fost audiat, în calitate de martor, şi a negat orice discuţie cu Valeriu Zgonea ori cu Victor Ponta despre numirea în funcţia respectivă. Cel din urmă a fost şi el chestionat, la DNA, despre numirile pe care le-a semnat, în calitate de premier, şi le-a girat în calitate de preşedinte al PSD, conform Digi24.

 

Dumitru Dobrică: O să vă-ntrebe domnul prim-ministru în seara asta dacă sunteți de acord!

 

Martor: Păi e-aicea, da` nu știu dacă mă-ntreabă!

 

Dumitru Dobrică: Vă-ntreabă! (....) De ce-am vrut să vă spun? Că, acuma fie... Știți cine m-a ajutat și Dragnea pusese ochii și pe ăla și Vali i-a spus: Nu-i adevărat! Și i-a spus lu` Victor: Nu, mă, rămâne cum am stabilit pentru Buzău! Că am promis și rămâne la Buzău!

 

Între 2012 şi 2013, Valeriu Zgonea ar fi acceptat de la fostul consilier judeţean Dumitru Dobrică plata unor vacanţe şi construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

 

La schimb, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi ajutat-o pe fiica lui Dumitru Dobrică să obţină o funcţie publică importantă, spun procurorii.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22