Vlad Voiculescu demontează manipulările lui Dragnea despre oprirea exodului medicilor

Dora Vulcan | 05.01.2018

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu demontează manipularea președntelui PSD Liviu Dragnea care a anunțat triumfalist, pornind de la o știre de presă, că medicii nu mai părăsesc țara ca urmare a creșterilor de salarii decise de actuala guvernare.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Majorările salariale din sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România. E una din cele mai importante reușite ale programului nostru de guvernare!”, scrie Liviu Dragnea pe contul său de Facebook.

 

Președintele PSD face și o trimitere la un articol din care rezultă că, în 2017, au depus documente pentru a lucra în afara țării cu circa 70% mai puțin medici decât în 2016, potrivit unor calcule pe datele furnizate de Colegiul Medicilor din România.

 

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, vorbea și el, anul trecut, despre criza medicilor. „România este confruntată cu o criză a medicilor și mai ales în orașele care nu sunt centre universitare, în orașele mici, în spitalele mici avem probleme. Cele mai mari probleme le avem pe zona de anestezie-terapie intensivă. Chiar în apropiere de București, la 100 km de București există spitale care sunt în imposibilitatea de a asigura linii de gardă”.

 

Întrebat fiind câți medici sunt în România, Bodog a răspuns: „mulți, foarte mulți”. „Depinde, cifre exacte nu am în momentul de față, însă cei mai mulți sunt medicii de familie, dacă vorbim de specialități, sunt pediatri care în momentul de față sunt destul de puțini, sunt chirurgi, sunt medici de medicină internă. (...) Nu avem la momentul de față o evidență la nivelul Ministerului Sănătății cu toți medicii”, a continuat ministrul Sănătății.

 

 

 

Ce spune Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății

 

Într-o replică dată pe contul său de Facebook, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu demontează cele susținute de Dragnea, arătând cum anume folosește o știre de presă pentru a manipula: 

 

MANIPULARE à la DRAGNEA

 

După ce nu și-a respectat nicio promisiune din mărețul program de guvernare și cu precădere cele făcute medicilor, domnul Dragnea folosește un titlu din ZF pentru a manipula din nou în mod josnic... pe cei care îl mai cred.

 

ZF ne spune că în anul 2017 cel mai mic număr de medici din ultimii ani au solicitat documentele care le-ar permite să lucreze în străinătate.

 

În privința nr. de medici... vorbim de o estimare încă, dar Doamne ajută! Așa să fie! Să vedem însă, dacă ar fi așa, care ar putea fi motivele...

 

În articol ni se sugerează că este vorba despre veniturile medicilor, și singura informație din articol este că "Au crescut foarte mult plăţile pentru gărzile efectuate.". Creșterea plății gărzilor s-a petrecut în Octombrie 2016!!!

 

CE CRED MEDICII DESPRE ASTA?

În August anul trecut am făcut un sondaj în grupul de facebook al medicilor.

 

Peste 90% dintre medicii care au răspuns (preponderent medici care lucrează în spitale) consideră că veniturile au crescut în timpul anului 2016:

 

Mai precis:

- peste 75% dintre respondenți consideră că veniturile au crescut în a doua jumătate a lui 2016 și AU RĂMAS CONSTANTE în prima jumătate a lui 2017

 

- peste 10% dintre respondenți consideră că veniturile au crescut în a doua jumătate a lui 2016 și AU SCĂZUT în prima jumătate a lui 2017

 

---

SONDAJUL este aici: https://www.facebook.com/groups/1667018620201805/permalink/1984327735137557/

 

 

foto Puterea

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22