Digi24: Dragnea ar vrea să-l înlocuiască pe Tudose în acestă lună. Şedinţa celor şase

E.b. | 06.01.2018

Liviu Dragnea, președintele PSD, vrea înlocuirea lui Mihai Tudose din fruntea Executivului. Dragnea s-a întâlnit, la finalul anului, cu principali lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună, potrivit informaţiilor Digi24.

Pe aceeași temă

 


Întâlnirea, care a avut loc în afara Bucureştiului, s-a desfăşurat în format restrâns, iar discuţiile au fost aprinse şi nu au dus la o concluzie clară, conform Digi24.
 


La această întâlnire au participat șase persoane – cei mai importanți lideri ai PSD, oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, potrivit informațiilor Digi24

 

Președintele PSD le-ar fi vorbit despre posibilitatea ca Tudose să fie al doilea premier înlocuit de partid, după Sorin Grindeanu, în condițiile în care se punea oricum problema unei evaluări a miniștrilor și a unei remanieri guvernamentale în această lună.

 

În cadrul întâlnirii au existat tensiuni. Liviu Dragnea a argumentat că nu se mai înțelege cu Mihai Tudose, dar, pe de altă parte, a existat și argumentul că președintele Iohannis a spus că nu ar mai urma să numească un premier din partea PSD în cazul în care și Mihai Tudose este înlocuit. Iar acest lucru ar pune PSD într-o situație foarte dificilă.

 

N-ar fi prima schimbare majoră în ceea ce privește executivul. A trecut un an de când PSD şi ALDE s-au instalat la Palatul Victoria, perioadă în care au fost două guverne, doi premieri şi un maraton de înlocuiri în fruntea ministerelor.  

 

Întâlnirea s-a încheiat fără nicio concluzie.

 

****************

 

Această informnaţie vine  după ce nr. 2 din PSD, Niculae Bădălău, vorbea despre o posibilă restructurare a Guvernului, astfel încât să ajungă la 16-17 portofolii, în loc de 24, cât are acum.

 

La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău.

 

El vorbea și despre organizarea unui congres al partidului.

 

Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri. În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a adăugat el.

 

Un alt lider PSD, vicepremierul Paul Stănescu, spunea, pe de altă parte, că un congres al partidului nu ar fi tocmai o soluție bună și crede că Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

 

Nu cred că este momentul să se întâmple acest lucru, să se comaseze ministere. Cred că Guvernul funcţionează foarte bine”, potrivit lui Stănescu.

 

Liderii PSD ar urma să se întâlnească luni, la Comitetul Executiv Național, unde ar urma să se discute restructurarea Guvernului. Dacă va avea o nouă structură, Executivul va trebui să aibă din nou votul Parlamentului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22