Proiect de lege: Aviz de la psiholog pentru inregistrarea candidaturii de parlamentar

E.b. | 06.01.2018

Cei care vor vrea sa ocupe un fotoliu de parlamentar vor fi nevoiti sa depuna la dosarul de cadidatura si un aviz psihologic favorabil, potrivit unui proiect de lege depus in Parlament de deputatul PNL Pavel Popescu.

Pe aceeași temă

 

"In vederea inregistrarii candidaturilor, fiecare partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale depune la biroul electoral de circumscriptie 4 dosare", care includ si un "aviz psihologic", potrivit proiectului depus de deputatul PNL Pavel Popescu, care completeaza articolul 53 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, conform ziare.com.

 

Deputatul PNL afirma ca este necesar ca parlamentarii care obtin un mandat din partea cetatenilor sa faca dovada unui aviz psihologic favorabil, asa cum este necesar pentru angajati, "fie bugetari, fie din companiile private".

 

"Deputatii si senatorii sunt reprezentanti alesi ai poporului roman, prin care acesta isi exercita suveranitatea, in conditiile prevazute de Constitutie si de legile tarii.

 

Pentru exercitarea corecta a mandatului, deputatii si senatorii au obligatia mentinerii unui dialog permanent cu cetatenii pe problemele care ii intereseaza, cu institutiile abilitate, sa elaboreze legi si alte acte, si pentru toate aceste motive, deputatii si senatorii trebuie sa fie apti", precizeaza initiatorul in expunerea de motive a actului normativ.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22