LIVE Ședinţa CExN, un nou episod al luptei pentru putere din PSD intre Dragnea si Tudose

E.b. | 08.01.2018

Sedinta Comitetului Executiv PSD a debutat pe fondul tensiunilor si declaratiilor contradictorii intre tabara reprezentata de Liviu Dragnea si cea a premierului Tudose. Marul discordiei: organizarea unui Congres extraordinar si restructurarea guvernului.

Pe aceeași temă

 

 

Sedinta Comitetului Executiv National de luni reprezinta un nou episod in razboiul pentru putere din PSD, mai exact intre Tudose si Dragnea.

 

UPDATE  PSD va avea un nou Comitet executiv pe 29 ianuarie la Iasi, ocazie cu care vor fi luate deciziile privind restructurarea guvernului . Premierul a declarat ca aceea va fi ocazia in care va prezenta "in detaliu" formula de guvern pe care o doreste. "Restructurarea nu se putea face azi", a precizat Tudose, la iesirea din sediul PSD. "Nu, nu renunt la idee (a restructurarii), o voi propune in amanunt partidului la CEX-ul de la Iasi, la sfarsitul lunii",

 

Ecaterina Andronescu a spus la rindul sau ca premierul va face pina atunci o analiza iar la finele lui ianuarie va veni la CEX cu "o propunere de remaniere a guvernului".

 

UPDATE: Premierul Mihai Tudose a cerut restructurarea Guvernului in timpul sedintei de azi a Comitetului Executiv al PSD, potrivit unor surse din partid, screie HotNews

 

El si-ar fi exprimat nemultumirea fata de calitatea echipei guvernamentale. Nu e clar pana la acest moment daca liderii PSD au fost de acord cu cererea lui Tudose.

 

O restructurare a Guvernului ar duce la un vot in Parlament pentru noua formula guvernamentala.

 

Liderii PSD au decis astazi ca un nou CExN sa aiba loc pe 29 ianuarie, si e de asteptat ca decizia finala sa fie luata in acea sedinta.

 

UPDATE Ioan Denes, senator PSD de Bistrita, a fost agreat luni de conducerea PSD pentru a o inlocui pe demisionara Doina Pana ca ministru al Apelor si Padurilor, potrivit unor surse din partid citate de HotNews.  Denes a fost sustinut de organizatia de Bistrita, condusa de Radu Moldovan, organizatie care o sustinuse si pe Doina Pana.

 

In timp ce Mihai Tudose pledeaza pentru o restructurare guvernamentala de amploare prin care numarul ministrilor sa fie redus la 17 si pentru o conducere "colectiva" a partidului, formata din 5-6 baroni locali, Dragnea se opune atit congresului cit si restructurarii.

 

De altfel, premierul Mihai Tudose a propus oficial, in sedinta CEx, restructurarea Guvernului, au declarat surse politice pentru Mediafax.

 

Oficial, Dragnea a declarat ca il sustine in continuare pe Tudose pentru functia de premier si ca nu se "teme" ca isi va pierde functia de presedinte al partidului, dar cu toate acestea spune ca nu se impune un Congres extraordinar.

 

Pe linia lui Dragnea au fost majoritatea membrilor CEx, inclusiv Nicolae Badalau, despre care presa a vehiculat ca ar fi trecut in tabara lui Tudose. Intrebat de ziaristi despre o posibila conducere colectiva, Badalau a raspuns:" Nu exista asa ceva".

 

Pe de alta parte, Marian Oprisan, liderul de la Vrancea, care a avut o intilnire cu premierul inaintea sedintei CEx, a declarat ca este nevoie de o restructurare toatala a administratiei si guvernarului.

 

"Ca să ducem la capăt programul de guvernare asumat de PSD, este nevoie de o restructurare totală a administrației centrale și implicit a Guvernului”, a declarat Marian Oprișan la sediul PSD.

 

 

**************

 

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit luni, în şedinţă, la sediul central al partidului din şoseaua Kiseleff.

 

Pe ordinea de zi se află desemnarea unui nou ministru al Apelor şi Pădurilor, după ce Doina Pană şi-a dat demisia din această funcţie invocând motive de sănătate.

 

Totodată, rîmâne de văzut dcaî conducerea PSD va face o analiză a activităţii Guvernului, dacî se va vorbi despre restructurarea Executivului  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22