Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Bădălău îl acuză indirect pe Dragnea: Democratia internă in partid a fost suspendata
Iulia Mincu - - - -
2018-01-08
Actualitate Interna
0

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a lansat intr-o scrisoare deschisa acuze dure, desi indirecte, la adresa lui Liviu Dragnea. ”Democratia in partid a fost suspendata, iar acest lucru a fost o eroare”. Trebuie puse ”in functiune mecanismele statutare pentru conducerea colectiva a partidului”, spune Badalau in scrisoarea de citeva pagini. Este prima critica la scena deschisa din ultimul an la adresa conducerii PSD.

 

 

In conferinta de presa de dupa Comitetul executiv, Dragnea a refuzat sa comenteze scrisoarea, publicata de stiripesurse.ro, spunind ca nu a citit-o.

 

Badalau a fost  in tabara lui Dragnea, dar in ultima perioada a trecut de partea lui Tudose.


”Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam:


- PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura
- decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate
- fluiditatea schimbarii in in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa
- nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern, s.a.

 

De pildă, scrie Bădălău, referitor la calitatea și profesionalismul oamenilor care ajung în diverse funcții de conducere: Pentru fiecare domeniu, PSD putea propune o duzină de oameni cu mare autoritate profesională. Acum însă, lucrurile par a se fi schimbat, iar nivelul resurselor noastre umane nu mai corespunde nevoilor guvernării. Promovarea în instituţiile publice pe criteriul loialităţii faţă de valorile social-democrate trebuie să fie dublat de cel al competenţei şi recunoaşterii profesional. 

Toate aceste erori slabesc increderea cetatenilor in partidul nostru, iar cauza principala este tocmai subrezirea democratiei interne. Credibilitatea si eficienta guvernarii le putem castiga doar prin renasterea democratiei interne, prin dialog onest, transparenta si responsabilitate.

 

Primul pas este sa consideram legitime si opiniile cu care nu suntem de acord, sa abandonam iluzia falselor unanimitati.


Pasul al doilea este punerea in functiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectiva a partidului.

Biroul Permanent National trebuie sa redevina forul de conducere executiva a partidului. Dezbaterea de idei si proiecte va duce la solutii mai bune, care vor putea fi aplicate in mod real. Comitetul Executiv al PSD trebuie sa fie nu doar locul unde se valideaza formal anumite decizii, ci structura in care se dezbat chestiunile cu adevarat importante deopotriva pentru partid, cat si pentru tara, atat timp cat suntem la guvernare”.

 

 

 

 
 
  
 

 

TAGS : Dragnea tudose CEx badalau restructurare guvern
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1754
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22