Coreea de Nord şi Coreea de Sud, discuţii reluate la nivel înalt pentru accesul la JO

Dora Vulcan | 09.01.2018

Coreea de Nord a anunţat că va trimite o delegaţie la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, iar Coreea de Sud a propus ca sportivii celor două state să defileze împreună la ceremoniile de deschidere şi de sfârşit ale Olimpiadei, au anunţat, marţi, oficiali ai Seulului.

Pe aceeași temă

 

 

 

Reprezentanţi ai Phenianului si Seulului se vor întâlni, marţi, pentru a relua discuţiile la nivel înalt, întrerupte în urmă cu doi ani şi pentru a stabili dacă statul nord-coreean va participa la Jocurile Olimpice de anul acesta, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa, preluat de Mediafax.

 

Întrevederea va avea loc  în localitatea Panmunjon, aflată la frontiera dntre cele două state, unde a fost semnat armistiţiul din 1953.

 

Coreea de Sud a declarat recent că speră ca această întâlnire să ajute la îmbunătăţirea relaţiilor, deteriorate în urma refuzului Phenianului de a renunţa la testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare.

 

Cho Myoung-Gyon, ministrul pentru Reunificare şi şeful delegaţiei trimise de Seul, a declarat că unele dintre subiectele discutate în cadrul întâlnirii vor fi Jocurile Olimpice, detensionarea relaţiilor şi reunirea familiilor destrămate în urma Războiului Coreean, izbucnit în 1950.

 

Unii experţi sunt de părere că prin iniţiativa de a relua dialogul, liderul suprem nord-coreean, Kim Jong-Un, îşi doreşte să îndepărteze Coreea de Sud de Statele Unite.

 

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un s-a oferit să trimită o delegaţie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud şi a declarat că speră ca acest eveniment să fie un "succes".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22