Nicolai, de acord cu restructurarea guvernului dar spune că ALDE nu va ceda niciun minister

Dora Vulcan | 09.01.2018

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, a admis marți că este necesară o regândire a formulei de administrare a Guvernului dar a spus că partidul din care face parte nu este dispus să cedeze vreun minister în caz de restructurare.

Pe aceeași temă

 

 

 

"De principiu, cred că şi o remaniere este necesară, pentru că e nevoie de evaluarea performanţei miniştrilor, dar, în raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred că se poate şi o regândire a formulei guvernamentale, a numărului de ministere, a eficienţei acestora, poate unele ministere ar putea fi agenţii. Sunt ministere pe care practic populaţia nu le cunoaşte, fie că nu au reuşit să-şi organizeze eficient comunicarea în situaţia în care au realizat o serie de politici publice, fie că aceste politici publice nu au fost realizate şi trenează. Oricum, este, după părerea mea, nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului", a spus Nicolai într-un interviu acordat RFI. 

 

 

Întrebată dacă ALDE este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare, Norica Nicolai a răspuns: "Nu, în niciun caz, pentru că ministerele noastre funcţionează, sunt ministere care tradiţional s-au regăsit în formulele guvernamentale româneşti - Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relaţia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relaţie cu Parlamentul. (...) Noi nu avem niciun motiv să ne reproşăm activitatea miniştrilor noştri, o considerăm eficientă şi cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală", a menţionat ea.

 

Potrivit Noricăi Nicolai, în momentul de faţă, ALDE nu intenţionează să înlocuiască vreunul dintre miniştrii săi, dar o să facă o analiză cu privire la activitatea acestora şi a secretarilor de stat.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22