Polițistul-pedofil, suspect în alte 15 cazuri de agresiune sexuală. Șefii săi, sancționați

Dora Vulcan | 09.01.2018

Presupusul polițist pedofil ar putea fi implicat în alte fapte de agresiune sexuală, ce datează din anul 2009 și până acum. Şeful său, Emanuel Vornicu, a fost eliberat din funcţie iar șefii de schimb și psihilogul sunt cercetați disciplinar.

Pe aceeași temă

 

 

Însăși măsura cercetării este una hilară și arată cât de depășită este poliția în proceduri, pentru că șefii de tură sunt cercetați cu privire la modul de instruire la intrarea în serviciu. Ceea ce nu are absolut nicio legătură cu sănătatea psihică a angajaților poliției. 

 

  „Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române la Brigada Rutieră Bucureşti s-au dispus următoarele: eliberarea din funcţie a comisarului-şef de poliţie Vornicu Emanuel Rene, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1, 2, 6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situaţiei de fapt; informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale; cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată”, precizează IGPR într-un comunicat.

 

Potrivit IGPR, verificările sunt în desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

 

Deciziile au fost luate după reţinerea agentului de poliţie de la Brigada Rutieră acuzat că ar fi agresat sexual doi copii într-un liftul unui bloc din Capitală.

 

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut luni pentru 24 de ore şi urmează să fie dus la Judecătoria Sector 6 cu propunerea de arestare preventivă.

 

„În ziua de 05.01.2018, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în lift şi pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani”, spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.

 

Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar şi violul comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia.

 

Anchetatorii verifică inclusiv 15 dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor, transmite Digi 24.ro.

 

 Anchetatorii verifică în special dosarele de agresiune sexuală rămase cu autor necunoscut pentru a vedea dacă nu cumva unele indicii și probe îi conduc acum tot către presupusul pedofil, care lucra în Poliție și care a fost reținut luni, la patru zile după ce fusese filmat agresând sexual doi minori într-un lift din Drumul Taberei.

 

De altfel,  potrivit avocatului său,  polițistul acuzat de pedofilie și-a recunoscut, la audierile de luni, faptele petrecute la 5 ianuarie, dar și o faptă similară, datând din 2012. E în continuare suspect în alte cazuri de agresiune sexuală, unul datând din 2009. Anchetatorii vor cere și ajutorul operatorilor de telefonie mobilă pentru a încerca să stabilească traseul suspectului în anumite zone, mai ales dacă acesta se potrivește cu informațiile existente în plângerile depuse pentru fapte de agresiune sexuală.

 

Cele 15 cazuri sunt dosare în care, cel puțin până în acest moment, se potrivesc destul de mult indiciile și semnalmentele cu cele ale lui Eugen Stan. Anchetatorii vor însă să verifice temeinic probele, înainte de a formula oficial acuzații.

 

Bărbatul va fi prezentat marți instanţei cu propunere de arestare preventivă și ar putea fi suspus și unei expertize psihiatrice, însă în orice caz el va mai fi audiat, mai ales că au apărut și noile suspiciuni.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22