Dosarul microfonului din priză: Carmen Dan, audiată la Parchetul General

Dora Vulcan | 11.01.2018

Ministrul de Interne Carmen Dan este audiată joi de procurorii Parchetului General în dosarul în care a acuzat că a găsit un microfon într-una din prizele locuinței în care stă cu chirie.

Pe aceeași temă

 

 

 

La finalul lunii noiembrie 2017, Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

 

„Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie”, a spus atunci ministrul de Interne, citată de Digi 24. 

 

Lui Carmen Dan i s-a reproșat că nu a acceptat protecția pe care ar fi avut-o ca ministru și că nu locuieşte într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat.

 

Din primele date ale anchetei, microfonul descoperit în casa ministrului de Interne a fost montat de o persoană privată, şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională. Dispozitivul ar avea anul de fabricaţie 2009 şi ar costa în jur de 300 de euro. În urma verificărilor, anchetatorii au ridicat inclusiv butucul de la uşa apartamentului din Bucureşti în care ministrul Carmen Dan locuieşte cu chirie.

 

Purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea a afirmat la debutul cazului că dispozitivul este unul ieftin: „Din primele informaţii pe care le avem noi în acest moment, este vorba de un dispozitiv destul de comun, un dispozitiv care nu este utilizat de către serviciile de informaţii în general, nici interne şi nici externe. Este foarte posibil să fie vorba despre o entitate privată.”

 

În locuința închiriată de Dan a locuit și atașatul comercial al Ambasadei SUA. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22