Arșinel, după audierea la DIICOT: Mihai Lucan va rămâne un om pe care îl voi aprecia

Dora Vulcan | 11.01.2018

Alexandru Arșinel a fost audiat în dosarul devalizării institutului renal din Cluj, în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare şi că a folosit banii și aparatura institutului. Actorul a fost acuzat de denunțătorul în dosar că a beneficiat de favorurile lui Lucan în realizarea unui transplant.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE - Alexandru Arșinel a părăsit sediul DIICOT, după trei ore de audieri. „Mihai Lucan va rămâne un om pe care îl voi aprecia”, a declarat actorul la ieșirea de la audieri, transmite Digi 24

 

Actorul Alexandru Arșinel a fost audiat joi ca martor în dosarul medicului Lucan, acuzat că a devalizat institutul de transplant renal din Cluj. Actorul le-a dat detalii procurorilor despre transplantul făcut de Mihai Lucan în 2013.  Arșinel a fost audiat după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a spus că rinichiul transplantat actorului era, de fapt, destinat unei fetițe care a murit între timp. În replică, actorul a deplâns starea sa proastă de sănătate la momentul realizării transplantului, când  „doar 7%” din rinichi mai funcționa. „Nu cunosc, nu afirm nimic, nu îmi dau seama de ce se întâmplă. Întâmplarea face că am un nume care rezonează într-un anumit fel şi jigodiile profită de treaba asta. A contat că mai funcţionam 7% cu rinichii”, a spus Arșinel.

 

Emanuel Ungureanu, care a lucrat la Institutul de Transplant Renal din Cluj în vremea în care acesta era condus de Lucan, spune că celebrul medic își alegea pacienții în funcție de banii sau influența acestora.

 

Despre acest caz a fost depusă o plângere penală - privind transplantul de rinichi de care a beneficiat actorul Alexandru Arşinel, în 2013 - și care a fost clasată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în 2015, deoarece anchetatorii au stabilit că asociaţia care a depus-o nu a fost direct afectată de faptele penale reclamate. Asociația a fost reprezentată atunci tot de Emanuel Ungureanu.

 

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu-Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi în luna decembrie pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Ei sunt cercetați sub control judiciar.

 

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

 

De asemenea, Ungureanu spune că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost „foarte moale”.

 

 

captură transmisiune Digi 24

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22