Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Codrin Ştefănescu, aflat în tabăra lui Dragnea, sare în apărarea ministrului Carmen Dan
E.B. - - - -
2018-01-11
Actualitate Interna
2

Carmen Dan, ministrul de Interne, nu ar trebui să demisioneze din Guvern. Aşa a spus Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, la RFI.

  

El consideră că premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne trebuie să discute ”urgent” şi să prezinte un plan de măsuri, după cazul poliţistului suspectat de pedofilie.

 

”Acum am ajuns la discuţia în care se cere demisia ministrului de Interne. Eu cred că n-ar trebui să demisioneze, dar ar trebui să discute urgent cu primul-ministru în cursul zilei de azi şi cred că o vor şi face şi să iasă în faţa opiniei publice amândoi, cu un punct de vedere, nişte explicaţii detaliate pentru toată România, ce se va întâmpla cu examenul psihologic, cu examenul psihiatric, cum se va produce, ce se întâmplă cu cei care sunt vinovaţi în structura asta. Şi nimeni din România şi nimeni din partid şi nimeni dintre cetăţenii României nu sunt convinşi că e necesară această ceartă, ci sunt necesare nişte lămuriri foarte urgente şi din partea primului-ministru, care i-a cerut raport lui Despescu şi din partea ministrului de Interne”, a spus Ştefînescu la RFI.

 

Codrin Ştefănescu precizează că a discutat cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul de Interne, Carmen Dan: ”Prin telefon am vorbit şi cu primul-ministru şi cu ministrul de Interne vizavi de această chestiune. 

 

Primul-ministru mi-a explicat în mod clar că Despescu venise deja cu un raport asupra a ceea ce s-a întâmplat şi ce avea de gând să facă, i-a mai dat câteva zile primul-ministru. Am senzaţia că în acel raport era vorba şi despre nişte anchete interne şi nişte demiteri. 

 

Primul-ministru a explicat că în plus a trimis şi Corpul de Control, ceea ce nu este un lucru rău, că atunci când se implică Corpul de Control al primului-ministru, chiar se descoperă nişte lucruri, pentru că apăruse ştirea legată de reţeaua din care făcea parte pedofilul (...). 

 

Am vorbit şi cu ministrul de Interne şi asta a fost discuţia pe care am avut-o şi sfatul nostru, celor de la partid: discutaţi, vorbiţi, ţineţi o conferinţă de presă, ieşiţi public şi explicaţi ce măsuri vreţi să luaţi, lăsaţi deoparte chestia asta cu demisia, îmi pun demisia, nu-i demisia, te demit sau m-ai minţit. Nu, România aşteaptă cu totul altceva în secunda asta”, afirmă Ştefînescu.

 


Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta.

 

El a spus că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

 

Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

 

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost audiată în dosarul în care a reclamat că a găsit un microfon în locuinţa sa, că va aduce lămuriri "cât de curând" legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a minţit. Carmen Dan a refuzat să răspundă dacă va demisiona.

TAGS : codrin stefanescu psd carmen dan demisia tudose dragnea dicutie partid
Comentarii
Jutanddel 2018-01-11
Ma Codrine te faci ca pricepi, organele statului sunt fiare pentru simplii cetateni dar nu-si fac rau lor si colaboratorilor lor. Clasarea penala e ca si imunitatea parlamentara. Agentul pedofil nu viola copii de politisti sau procurori.
Popescu Mircea 2018-01-11
CRESCUTI SUB PULPANA SECURISTILOR LUI VADIM, BUFONII TRIBUNULUI MANA ROMANIA. INCOTRO? NUMAI PREAFERICITUL KAGHEBIL STIE.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
972
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22