Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Medicii britanici îi cer Theresei May să ia măsuri: Pacienţii mor pe holurile spitalelor
E.B. - - - -
2018-01-11
International
0

Într-o scrisoare, publicată online de către Health Service Journal, medicii din medicina de urgenţă şi cei care se ocupă de tratarea victimelor accidentelor spun că au ''îngrijorări foarte serioase referitoare la siguranţa pacienţilor noştri''.

  

Medici din 68 de spitale au avertizat-o pe Theresa May, prim-ministrul britanic, că pacienţii sunt lăsaţi să moară pe holuri la unităţile de primiri urgenţe supraaglomerate ale serviciului public de sănătate NHS, transmite DPA, preluată de Agerpres.
 

''Nivelul actual de compromis în ceea ce priveşte siguranţa este, în anumite momente, intolerabil, în ciuda celor mai bune eforturi ale cadrelor medicale'', au spus aceştia, adăugând că NHS este ''subfinanţată sever şi cronic''.


Medicii spun că, din experienţa personală, ''peste 120 de pacienţi sunt consultaţi pe holuri, unii dintre aceştia murind prematur''.


Unele unităţi de primiri urgenţe au şi peste 50 de pacienţi simultan care aşteaptă să fie eliberate paturi, în timp ce în altele, pacienţii ''dorm în clinici transformate în saloane improvizate'', spun medicii în scrisoarea  publicata de Health Service Journal, care a intrat joi în vizorul presei britanice.


Theresa May şi-a cerut scuze săptămâna trecută pentru anularea a zeci de mii de operaţii care trebuiau efectuate în NHS în timpul Crăciunului şi Anului Nou, dar a minimalizat discuţiile despre o criză pe perioada iernii în serviciul medical finanţat de plătitorii de taxe.


Răspunzând comentariilor lui May, medicii au spus că ''fără îndoială s-au făcut eforturi uriaşe şi s-a investit energie atât local, cât şi naţional pentru a pune la cale un plan de rezolvare a problemelor prin care trece NHS în timpul sezonului rece.''


''Experienţa noastră din prima linie este că aceste planuri nu au furnizat nici pe departe lucrurile de care era nevoie'', mai spun aceştia.


NHS, care presupune gratuitate pentru cea mai mare parte a serviciilor, este în mijlocul unei bătălii politice încrâncenate pe tema finanţării şi privatizării.
 

TAGS : theresa may marea britanie medici scrisoare pacienti morti spitale
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
11535
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22