SNAP către Tudose: Lăsați jocurile politice! Lăsați polițiștii să-și aleagă conducătorii!

Dora Vulcan | 12.01.2018

SNAP îi cere premierului să pună capăt jocurilor politice care se fac pe spatele unei crize cu care ”se confruntă meseria de polițist”, să elibereze poliția de ”zăbala” politică, să găsească vinovații în cazul crizei create de polițistul pedofil și să lase profesioniștii să-și aleagă conducerea.

Pe aceeași temă

 

 

 Comunicatul Sindicatului Național al Agenților de Poliție:

 

„Sindicatul Național al Agenților de Poliție face apel urgent către domnul Mihai Tudose, prim-ministrul României, pentru a pune capăt jocurilor politice care se fac  acum, la vedere, pe spatele unei crize fără precedent cu care se confrunta meseria de polițist. Poliția Română nu este la cheremul nimănui.

 

Dacă politicul nu este capabil, lăsați polițiștii competenți și onesti să-și aleagă conducătorii.

 

Vrem o decizie cât mai curând posibil, să avem o conducere cu care sa reclădim autoritatea Poliției Române. Noi nu mai așteptăm”, se arată în comunicatul Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

 

Sindicaliștii i-au remis premierului Tudose, pe lângă apelul public, și o adresă, alcătuită pe un ton foarte dur, ultimativ, în care îi cer să se facă o anchetă ”până la cel mai mic polițist” care să stabilescă cine a știut de fapta lui Eugen Stan, polițistul pedofil care a declanșat și criza de la nivelul guvernării prin acutizarea conflictului dintre premierul Tudose și ministrul de Interne Carmen Dan. 

 

Sindicaliștii îi mai cer premierului să stabilească și nivelul de responsabilități pe circuitul informațional dintre șefia Poliției Capitalei și cea a Poliției Române și să îi dea afară din ”sistem” pe cei responsabili. 

 

SNAP îl acuză direct pe Tudose că face jocuri politice ”la vedere” și că Poliția Română are o ”zăbală” asupra căreia se acționează prin pârghii politice. 

 

 

 

„Mihai Tudose, în calitate de premier, trebuie să înțeleagă că Poliția Română trebuie întemeiată cu o echipă nouă, pe alte temelii. Nu putem continua să acoperim mizeria din ministerul de Interne. Suferim toți, inclusiv polițiștii”, a spus liderul SNAP, intervievat de Dig 24. Iulian Surugiu adaugă că, în calitate de președinte al unui sindicat cu peste 12.000 de agenți, înaintea publicării comunicatului a consultat toate birourile teritoriale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22