Rectorul Academiei de Poliţie demisionează: Presupus scandal sexual; el dezminte povestea

E.b. | 12.01.2018

Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, a declarat că demisionează din funcţie, după ce Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a demarat o verificare la această instituţie.

Pe aceeași temă

 

 

 

Controlul a fost demarat în urma unui articol apărut într-un ziar local, în care o studentă îl acuză pe acesta de hărţuire sexuală, conform Agerpres.

 

Controlul vine după ce rectorul Academiei de Poliţie ar fi fost acuzat de hărţuire sexuală de o studentă, în sesiunea din vara anului 2017, potrivit incisivdeprahova.ro.

 

 "Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele ”onoare” şi ”demnitate” voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie. În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu", a precizat Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

 

"Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii şi mizerii incalificabile. Este un subiect inventat. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal, care urmăreşte în fapt plecarea mea din funcţia de rector. Din poziţia în care sunt, de angajat al M.A.I., nu-mi este îngăduit să ies în spaţiul public pentru a prezenta toate dovezile prin care eu am fost împiedicat să-mi exercit funcţia de rector şi presiunile la care am fost supus pentru a renunţa la această funcţie. Nu vreau să fac parte din acest „război naţional”. Sunt un simplu funcţionar al statului care, prin conştiinciozitate şi rigurozitate încerc să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Iubesc instituţia pe care am slujit-o peste 25 de ani. Nu pot accepta ca numele ei să fie târât în tot felul de scandaluri publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu realitatea", a mai spus Torje, conform Mediafax

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22