Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Curtea de Argeș: sute de persoane la parastasul de 40 de zile pentru Regele Mihai
Dora Vulcan - - - -
2018-01-13
Actualitate Interna
0

Sute de oameni s-au strâns, sâmbătă, în incinta mănăstirii Curtea de Argeş, unde a avut loc parastasul de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a regelui Mihai I al României.

 

 

 Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat atât localnici, cât şi oameni veniţi din alte zone ale ţării, mulţi dintre ei purtând drapele cu stema Casei Regale a României sau portrete ale regelui Mihai I, transmite Agerpres. 

 

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului, în vechea catedrală episcopală şi regală ctitorită de Neagoe Basarab.

 

După încheierea slujbei a fost rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai I, aflat în pridvorul noii catedrale arhiepiscopale şi regale, ridicată la intrarea în curtea mănăstirii. Momentul a fost unul privat, în interiorul catedralei având acces doar familia regală.

 

La ceremoniile religioase au participat, printre alţii, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, principele Radu, dar şi nepotul regelui, Nicholas Medforth-Mills. Aceştia au stat de vorbă cu oamenii prezenţi la eveniment atât la sosire, cât şi după încheierea ceremonialului religios.

 

După retragerea membrilor familiei regale, toţi cei prezenţi au putut să se reculeagă la mormântul regelui Mihai I.

 

Măsurile de ordine şi siguranţă publică au fost asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi de poliţişti, nefiind înregistrate incidente.

 

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

 

foto Mediafax

TAGS : casa regala regele mihai parastas curtea de arges
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1184
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22