Slujba de pomenire a localnicilor de la Săvârșin pentru ”un om al locului”, Regele Mihai

Dora Vulcan | 14.01.2018

Peste 200 de localnici din Savarsin au participat, duminica, la o slujba de pomenire a Regelui Mihai I, în lipsa familiei Regale, făcută ca pentru ”un om al locului”. Slujba a fost oficiata la biserica ortodoxa din localitate, unde fostul suveran obisnuia sa mearga cand se afla in tara.

Pe aceeași temă

 

 

 Familia Regala nu a fost prezenta la eveniment, iar localnicii si angajatii Castelui Savarsin spun ca au avut cele mai triste sarbatori, fara evenimente organizate in alti ani de catre familia regala, transmite News.ro. 

 

La Biserica Ortodoxa Savarsin s-au adunat peste 200 de localnici pentru a participa la parastatul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I, slujba fiind oficiata de catre preotul paroh local Calin Madaluta.

 

Comunitatea locala a dorit sa organizeze un parastas considerand ca fostul suveran "a fost un om al locului", iar slujba a avut loc la o zi dupa cea de la Curtea de Arges.

 

"Pentru ca Majestatea Sa a iubit atat de mult Savarsinul si zona aceasta, noi consideram castelul ca fiind casa Majestatii sale si credem ca sufletul sau a ramas in preajma noastra. Regele era tot timpul alaturi de noi, cand venea in Romania prefera Savarsinul, venea duminica la biserica noastra, de aceea ne-am dorit sa facem aceasta slujba de pomenire chiar daca ea s-a savarsit si la Curtea de Arges", a spus primarul comunei, Ioan Vodicean.

 

Familia regala nu a fost prezenta la slujba de pomenire, la care au participat insa angajati si Castelului Regal Savarsin si colaboratori ai Casei Regale.

 

Atat localnici, cat si unii angajati ai Casei Regale spun ca au avut sarbatori triste fara rege.

 

"Am fost bucatareasa regelui timp de 17 ani, de cand a revenit la castel, si lucrez in continuare pentru familia regala. Va marturisesc ca a fost un Craciun trist, a fost o masa trista fara rege si regina. Ei au fost niste oameni aproape ca niste parinti pentru mine, m-au invatat multe si m-au respectat", a declarat Viorica Calin.

 

"Am simtit lipsa regelui, pentru ca atunci cand era la Savarsin, aproape in fiecare an de sarbatorile de iarna, aveam niste evenimente locale, niste traditii. Speram ca ele vor fi reluate de catre urmasii regelui, pentru ca aceasta comunitate l-a iubit, a fost ca o familie pentru rege si regina", a spus o alta localnica.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22