Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Mai multe grupuri civice îi cer lui Iohannis sa nu accepte numirea lui Dăncilă ca premier
Dora Vulcan - - - -
2018-01-16
Actualitate Interna
1

Mai multe organizații civice îi cer președintelui Klaus Iohannis să refuze propunerea PSD-ALDE de numire a Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru.

 

 

"Solicitam Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis sa desemneze un alt candidat decat propunerea coalitiei PSD-ALDE pentru functia de Prim-ministru al Guvernului Romaniei si doar sub rezerva asumarii publice de catre acesta a respectarii depline a principiilor democratice si ale statului de drept", se arata intr-un comunicat al miscării civice Inițiativa România, remis ziare.com. 

 

Asociatia reaminteste totodata ca sambata, 20 ianurie, incepand cu ora 18:00 se va desfasura un mega-miting in Piata Universitatii din Capitala, pentru a cere:

 

"Autoritatilor competente (Guvern, CCR si Presedintia Romaniei) sa ceara un punct de vedere Comisiei de la Venetia in legatura cu modificarile adoptate de Parlament la legile Justitiei inainte de o decizie a Curtii Constitutionale in legatura cu acestea si de o eventuala reexaminare a acestora in Parlamentul Romaniei;

Respingerea in Parlament a tuturor propunerilor actuale de modificare a legislatiei penale, care urmaresc slabirea luptei anticoruptie, reducerea pedepselor sau dezincriminarea unor infractiuni"

.

In comunicat se precizeaza ca singura solutie responsabila este "sa nu mai dam pentru a treia oara pe mana unei gasti iresponsabile viitorul tarii si al fiecaruia dintre noi".

 

Grupurile semnatare sunt: #activAG Pitesti, Actiunea Civica Galati, Alba Iulia Civica, Asociatia Aradul Civic, Asociatia Civica ProFest, CIVICA Iasi, Comunitatea Curatam Galatiul, Coruptia Ucide, Diaspora Franta solidara cu Romania, Geeks for Democracy, Grupul civic #Insist, Initiativa Romania, Initiativa Timisoara (federatie civica formata din Activ Civic, ACUMA, Organizatia Studentilor din Universitatea Timisoara OSUT, Yacht Club Timisoara, Asociatia Culturala Ariergarda, Trei Compas, Asociatia Studentilor PFC - Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii), Oradea Civica, #REZISTENTA, #Rezist Liguria, #Rezist Milano, #Rezistam si la Paris, Spatiu liber de coruptie. #VaVedem din Bucuresti, Tulcea rezista, VeDem Just - Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie.  

 
 
Reactia vine dupa ce social-democratii si-au schimbat al doilea premier intr-un an. Decizia a fost luata in sedinta Comitetului Executiv (CEx) de luni, convocat pentru a tranșa conflictul izbucnit la varful partidului, dupa ce Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne, ca l-a mintit.
TAGS : psd cex propunere premier viorica dancila apel ong presedinte respingere propunere
Comentarii
ARSU CAROLINA 2018-01-17
Apreciez foarte mult decizia pe care a luat-o dl. presedinte KLAUS IOHANIS, asupra candidaturii d.nei VIORICA DANCILA.Este o decizie inteleapta,corecta il,respect si de acum il simpatizez,pentru ca nu s-a lasat influentat in niciun fel si decizia luata este in interesul tarii,pentru a se evita o mare criza politica!
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2594
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22