Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Reuters: Românii se întrebă dacă Dăncilă va împiedica sau facilita corupţia la nivel înalt
E.B. - - - -
2018-01-18
Actualitate Interna
1

Presa străină scrie despre anunţul preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la postul de prim-ministru, menţionând că România va avea pentru prima dată o femeie premier şi că Viorica Dăncilă este al treilea prim-ministru din ultimul an.

 
 

 

“România va avea pentru prima dată o femeie premier, pe Viorica Dăncilă.

 

Dăncilă a fost numită după demisia bruscă a lui Mihai Tudose. Dăncilă, membru al Parlamentului European, este văzută ca aliat al liderului PSD, Liviu Dragnea”, notează BBC, preluat de Digi24. 

 

Tot BBC menţionează că Viorica Dăncilă este al treilea premier al României din ultimele şapte luni.

 

Agenţia Reuters notează, de asemenea, că Dăncilă este prima femeie premier şi al treilea prim-ministru al Românei din ultimul. 

 

Reuters precizează că după această numire, ar putea apărea controverse, românii întrebându-se dacă va împiedica sau facilita eforturile de eliminare a corupţiei la nivel înalt, conform Digi24.


Şi AFP semnalează desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier. “Preşedintele român de centru-dreapta Klaus Iohannis a numit-o, miercuri, pe eurodeputata social-democrată Viorica Dăncilă în funcţia de prim-ministru, în locul lui Mihai Tudose, care a fost forţat să demisioneze, luni, de către majoritatea sa de stânga”, notează agenţia franceză.


“Viorica Dăncilă va deveni primul prim-ministru femeie al României”, scrie Deutsche Welle, adăugând că Dăncilă este aliata lui Dragnea şi că anul trecut europarlamentarul a susţinut cu vehemenţă modificarea legilor justiţiei, inclusiv reformele despre care criticii spun că ar duce la îngreunarea judecării corupţiei la nivel înalt.


La rândul său, The Sofia Globe notează că "Preşedintele român a evitat confruntarea cu coaliţia majoritară în Parlamentul ţării şi a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă drept viitorul premier al României."


Agenţia spaniolă EFE notează că Dăncilă a devenit, la 54 de ani, prima femeie care ocupă funcţia de prim-ministru al României.

 

Şi agenţia chineză Xinhua scrie despre desemnarea Vioricăi Dăncilă ca premier, “prima femeie prim-ministru din istoria ţării est-europene”.

 

*******************

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că a decis să mai dea PSD o şansă şi să o desemneze premier pe Viorica Dăncilă. El a mai spus că PSD va trebuie să demonstreze şi că va face ceea ce a promis.

 

TAGS : romania coruptie presa straian premier dancila iohannis
Comentarii
ruru 2018-01-18
va facilita coruptia , Dragnea e cinic, o sa o forteze la ilegalitati maxime .Daca nu e atenta la semnaturi o vad la DNA cu dosare cit de curand. Stiti ce a zis Tudose la inceput : nu semnez caci eu raspund ! Dna Vasilica oare o duce capul sau isi pune pielea la bataie ?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
879
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22