După desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier, Iohannis pierde 1.500 de fani pe Facebook

E.b. | 18.01.2018

Preşedintele Klaus Iohannis a pierdut aproape 1.500 de fani pe pagina oficială de Facebook, miercuri seară, de la momentul anunţului făcut la ora 17.30 cu privire la desemnarea Vioricăi Dăncilă, propusă de PSD, pentru postul de prim-ministru.

Pe aceeași temă

  

Dacă la momentul anunţului Klaus Iohannis avea peste 1.815.300 de fani pe pagina oficială de Facebook, acum (miercuri seara, după ora 21.00 - n.n) are în jur de 1.813.800, transmite News.ro.

 

Decizia sa a provocat comentarii precum: "Tocmai v-aţi pierdut votul din partea mea la următoarele alegeri", "Totul e un vid", "Să vă fie ruşine, pentru cei cu principii sănătoase sunteţi de domeniul trecutului!".

 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seară că mai dă o şansă PSD şi o nominalizează pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier, decizie care a stârnit critici din partea opoziţiei.

 

USR arăta că este regretabil că preşedintele Klaus Iohannis a ratat şansa de a limita dezastrul produs de PSD, că a ratat şansa de a-şi folosi atribuţiile constituţionale legitime de a desemna un premier decent, subliniind că ”o altă şansă pentru PSD înseamnă că România rămâne din păcate şi în perioada următoare pradă capriciilor medievale ale unui Liviu Dragnea care ne împinge cu fiecare zi mai departe de Europa”.

 

De asemenea, comunitatea Corupţia Ucide a reacţionat faţă de decizia preşedintelui, spunând că şeful statului a făcut "un gest inacceptabil de complicitate cu PSD". "Lupta noastră rămâne aceeaşi. Miza noastră rămâne aceeaşi. Ne vedem sâmbătă, la Piaţa Universităţii!", este mesajul transmis de Corupţia Ucide.

 

Klaus Iohannis a pierdut un număr important de fani - peste 10.000 - şi în februarie 2016, din cauza declaraţiei sale în urma evacuării televiziunilor Antena Group de către ANAF. 

 

Întrebat atunci de reporterul Antena3 despre acţiunea ANAF în cazul Antenelor, Klaus Iohannis a declarat: "Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă". El a mai spus că a constatat din discuţii pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz.

 

La 16 ianuarie, preşedintele Iohannis a postat, pe pagina sa de Facebok, următorul mesaj: La un an de la alegerile parlamentare, avem deja două guverne PSD eșuate. Este o situație care mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Există riscul unor urmări economice negative ale acestei crize generate, din nou, de PSD. Vreau să previn ca această nesiguranță politică să degenereze în instabilitate. De aceea, am convocat mâine toate partidele parlamentare la consultări. România are nevoie urgent de un guvern, pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22