Andronescu: Dăncilă nu va cere serviciilor de informaţii aviz pentru viitorii miniştri

E.b. | 18.01.2018

Premierul desemnat Viorica Dăncilă nu va solicita niciunei instituţii a statului român niciun aviz pentru viitorii miniştri din cabinetul său.

Pe aceeași temă

 


Declaratia a fost făcută la TVR şi aparţine Ecaterinei Andronescu, vicepreşedintele PSD.

 

Potrivit acesteia, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis, în ultima sa şedinţă, ca premierul să nu mai ceară serviciilor de informaţii avize pentru membrii Guvernului.

 

"Comitetul Executiv a decis ca primul-ministru să nu mai ceară niciun aviz pentru niciun ministru", a afirmat  Andronescu.

 

*******************

 

Legat de funcţia de premier şi de modul în care-i transformă pe cei care o ocupă, Mihai Chirica, primarul Iaşului, un disident în PSD, spune că desemnarea Vioricăi Dăncilă este rezultatul unui șir de eșecuri ale PSD, după un an de guvernare.

 

În opinia lui apariția unei relații conflictuale între premier și șeful de partid nu depinde de vreo "manifestare războinică" a premierului.

 

Și despre Grindeanu și Tudose, dragnea, liderulPSD, a avut cuvinte frumoase la începutul mandatului, spune Mihai Chirica, însă în momentul în care au vrut să țină cont de fișa postului și să își asume responsabilitatea prin decizii personale au intrat în război cu Dragnea.


Chirica nu crede că Dăncilă va intra în conflict cu Liviu Dragnea și nici nu ar trebui să se întâmple asta.

"Nici la Grindeanu și Tudose nu am văzut o manifestare războinică, au vrut doar să țină cont de fișa postului, nu orice refuz sau decizie personală trebuie văzută ca un act de război. Ceea ce nu înțelege Dragnea este că funcția te transformă pentru că ai responsabilitate pe umeri, fiindcă ai luat sacul în spate", a mai spus Chirica la Reatitatea TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22