Ludovic Orban: Dacă UDMR nu votează, acest guvern nu va fi învestit

E.b. | 18.01.2018

Ludovic Orban, păreşedintele PNL, a declarat că liberalii vor vota în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă şi că vor încerca să discute cu toţi parlamentarii pentru a încerca împiedicarea validării noului Executiv.

Pe aceeași temă

 

 
 

Ludovic Orban a susținut, la Europa FM, că nu înţelege decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru.

 

Însă, admite că şeful statului a avut de ales între două rele: acceptarea rapidă a propunerii venite de la PSD sau adâncirea crizei politice.

 

Este o decizie care nu coincide cu poziția Partidului Național Liberal. Probabil are în spate niște rațiuni pe care eu nu am putut să le văd, să le înțeleg. Nu o să mă vedeți acum că o să încep acum să dau cu piatra în președintele Iohannis, chiar dacă am avut un punct de vedere diferit în abordarea acestei crize guvernamentale. Nu cred că este bine pentru democrație ca și insula aceasta de democrație care cât de cât nu este sub controlul lui Dragnea să fie făcută arșice dintr-o emoție și pentru că președintele a luat o decizie care nu era conform așteptărilor omaneilor”, a declarat președintele PNL.
 

De asemenea, Ludovic Orban, a făcut apel la UDMR şi la cei nemulţumiţi din PSD şi ALDE să nu voteze investirea guvernului Dăncilă, arătând că majoritatea social-democraţilor este în aces moment extrem de fragilă.

 

Este important ca UDMR-ul să nu voteze. Dacă UDMR-ul nu votează, părerea mea este că acest guvern nu va fi investit. Dacă UDMR-ul totuși decide să o sprijine pe Dăncilă, va fi foarte greu de împiedicat investirea guvernului. Dacă există o poziție în PSD, acum este momentul să se manifeste, dacă există o urmă de normalitate în ALDE, acum este momentul să se manifeste. Dacă minoritățile au și alte obiective care țin de percepoția interesului general, deputații minorităților acum este momentul să voteze împotrivă, sau să nu voteze ”, a mai spus Ludovic Orban, la Europa FM.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22