Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Forțele turce de securitate de la granița cu Siria, gata să intervină în regiunea Afrin
Dora Vulcan - - - -
2018-01-18
International
0

Forţele de securitate turce de la graniţa cu Siria au primit ordin de a se pregăti pentru o posibilă intervenţie în regiunea siriană Afrin, aflată sub control kurd, a indicat joi agenţia turcă de presă Anadolu, citată de Reuters.

 

 

 Desfăşurarea de militari turci de-a lungul graniţei cu Siria a continuat cu sosirea de tancuri în provincia Hatay (sudul Turciei), potrivit Anadolu, care a precizat că situaţia din Afrin reprezintă ''o ameninţare la adresa securităţii la graniţa Turciei'', transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

Miercuri seara, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de securitate naţională, prezidată de către preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, s-a ajuns la concluzia că Turcia va lua măsuri ''imediate'' şi ''ferme'' pentru a se apăra de ameninţările care provin din vestul Siriei.

 

Informaţiile survin la trei zile după ce Erdogan a ameninţat că va zdrobi ''o armată teroristă'' despre care el crede că SUA încearcă s-o formeze la graniţa cu Siria.

 

 

Ankara este nemulţumită de faptul că Washingtonul s-a aliat cu YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd), pe care ea le consideră drept o organizaţie teroristă, în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic.

 

Într-un comunicat, coaliţia sub comanda SUA din Siria a dezminţit informaţiile că înfiinţează o nouă forţa la frontieră în regiune. ''Aceasta nu este o nouă armată sau o forţă convenţională de pază a frontierei'', a afirmat coaliţia, adăugând că ea ''continuă să instruiască forţe de securitate locale în Siria''.

 

Între timp, armata turcă bombardează pentru a şasea zi consecutiv zone din jurul Afrin, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Potrivit Anadolu, Turcia a ripostat împotriva poziţiilor miliţiei kurde aflate în nordul Siriei.

TAGS : turcia alerta interventie granita siria afrin control kurd
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2007
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22