Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Demis de Tudose de la conducerea ANRM, Gigi Dragomir a fost repus în funcție de Fifor
Dora Vulcan - - - -
2018-01-18
Actualitate Interna
2

Gigi Dragomir, fostul comerciant de carne, fără nicio experiență în domeniu, demis la finele anului trecut din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale de către fostul premier Mihai Tudose, a fost repus în funcţie printr-o decizie a premierului interimar Mihai Fifor.

 

 

 

 

Decizia premierului interimar a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

 

Premierul Mihai Tudose l-a demis pe 3 ianuarie, de la sefia Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, pe Gigi Dragomir si l-a înlocuit cu Sorin Gal, director general al institutiei in 2016-2017. Numirea lui Dragomir a fost una controversată, dată fiind lipsa totală de experiență a acestuia în domeniu.

 

Dragomir a fost inspector in Administratia Judeteană a Finantelor Publice Ilfov si a lucrat pentru o serie de firme care se ocupa de comertul si distributia de produse alimentare. In ultimii ani a participat la concursuri ANAF pentru o serie de posturi, insa le-a picat pe toate, scria Hotnews.ro la momentul cu respectiv. El nu avea nicio experiență în domeniul pe care a fost numit să-l administreze în urmă cu nici trei luni tot de premierul Tudose.

 

Sorin Gal, noul sef interimar al ANRM, este director general in institutie, gestionand procesul de evaluare si concesionare a resurselor de petrol. El a facut parte din grupul de lucru care a elaborat proiectul de lege privind redeventele platite de firmele care exploateaza resursele naturale.

 

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale gestioneaza nu doar domeniul hidrocarburilor (petrol, gaze), ci si al minereurilor (aur, cupru, plumb, zinc, mangan, fier, sare), precum si resursele de ape minerale.

 

ANRM se ocupa de aprobarea si emiterea permiselor de prospectiune, licentelor de explorare, licentelor de exploatare, precum si a permise de exploatare. De asemenea, avizeaza activitatile de explorare si exploatare a substantelor minerale utile. Important de mentionat este ca are acces la datele si informatiile cu privire la resursele minerale romanesti. In plus, organizeaza concursuri publice de oferta pentru concesionarea de activitati miniere.

 

Dragomir a fost motivul unui moment tensionat intre liderul PSD, Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose in ultima saptamana din 2017, dupa cum a scris HotNews.ro la vremea respectivă. Dragnea s-ar fi deplasat la la guvern pentru a-i cere premierului Tudose sa nu publice in Monitorul Oficial decizia de schimbare din functie a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) si sa o reinstaleze in functia de secretar de stat pe Oana Schmidt Haineala, care a castigat procesul impotriva deciziei CSM de incetare a detasarii la Ministerul Justitiei. Premierul Tudose i-a respins ambele solicitari, iar cateva zile mai tarziu decizia de demitere era publicata in Monitorul Oficial.

 

 

TAGS : guvern interimar mihai fifor anrm repunere functie gigi dragomir anrm comerciant carne conflict tudose-dragnea
Comentarii
?????? 2018-01-18
Considerați că "personajul" ,''interimarul", este dintre cei care s-au apucat "să strângă provizii", pe durata redusă a interimatului, că s-ar fi anunțat "Viorica'' ?
?????? 2018-01-18
Pe vemea lui Leonid Brejnev rușii se implicau în cucerirea spațiului extraatmosferic cu rachete, ținând pasul cu americanii în acest domeniu ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1492
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22