DNA: știrea că șefa DNA ar fi făcut percheziția informatică a opt procurori este falsă

Dora Vulcan | 18.01.2018

DNA dezminte informațiile apărute în anumite medii online și pe un post de televiziune, potrivit cărora “procurorul șef al DNA a obținut, cu mandat de la ICCJ, percheziția informatică a opt procurori care au fost căutați în computere, telefoane, laptop-uri și reportofoane”.

Pe aceeași temă

 

 

Comunicatul integral al DNA

 

În perioada 14-17 ianuarie 2018, în anumite medii online și pe un post de televiziune a fost vehiculată o informație potrivit căreia “procurorul șef al DNA a obținut, cu mandat de la ICCJ, percheziția informatică a opt procurori care au fost căutați în computere, telefoane, laptop-uri și reportofoane”. Informația a fost prezentată ca fiind conținută într-un raport al Inspecției Judiciare.

 

Pentru corecta informare a publicului, având în vedere că informația, publicată inițial pe un site, a fost preluată ca atare și de alte medii de informare, fără a fi verificată,

 

Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele :

 

Informația potrivit căreia procurorul șef al DNA a obținut, cu mandat de la ICCJ, percheziția informatică a opt procurori este falsă, iar o astfel de informație nu se regăsește în niciun raport al Inspecției Judiciare despre care procurorul șef al DNA să fi luat cunoștință.

 

 

Context

 

Luju.ro a scris că  Inspecția Judiciară ar fi întocmit un raport din care reiese că, pentru a afla cine au fost procurorii care au furnizat presei înregistrarea audio în care se vorbește despre ”decaparea premierului”, șefa DNA ar fi obținut mandat de la Curtea Supremă și ar fi făcut percheziția informațică a opt procurori, printre care şi fostul şef al Secţiei a II-a, Claudiu Dumitrescu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22