Eckstein-Kovacs (UDMR), deplasare la protestul din Bucureşti: Să apărăm statul de drept

E.b. | 19.01.2018

Peter Eckstein-Kovacs organizează o deplasare de la Cluj la Bucureşti, la protestele de sîmbătă, sub deviza: „Să apărăm statul de drept“'

Pe aceeași temă

.

 

Fostul senator spune că este apelul unui cetăţean care crede că majoritatea modificărilor la legile justiţiei reduc din puterea Parchetului, unele fiind "pro causa pentru liderii PSD care au probleme cu justiţia".


Chiar dacă UDMR a facut "troc" cu PSD, Peter Eckstein-Kovacs, membru al UDMR, anunţă pe pagina sa de Facebook că organizează o deplasare cu autocarul la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti. 


Haideți cu noi!

 

Pe 20 ianuarie, la București, la miting, scrie Peter Eckstein Kovacs pe pagina sa de Facebook

 

Nori negri se adună: premierul desemnat a declarat că sprijină total contrareforma din justiție.

 

Pe 20 ianuarie să apărăm cât mai mulți statul de drept.

 

Închiriem un autobuz, cu plecarea spre București sâmbătă, sosirea acasă duminică dimineața.

 

Costul dus-întors e de 100 RON ce se va achita cu anticipație la sediul Fundației Tranzit, str. Barițiu nr. 16, în fundul curții, joi-vineri între orele 11-18.

 

"Unele modificări sunt bune, dar majoritatea reduc din puterea Parchetului şi, implicit, a DNA, iar unele sunt pro causa pentru lideri ai PSD care au probleme cu justiţia. Eu dau PSD 60 de zile să arate daca poate sau nu poate, dar doamna Dăncilă  declarat că sprijină modificările la legile justiţiei, ceea ce nu este de permis", a declarat, la Digi 24, fostul senator UDMR Peter Eckstein-Kovacs.

 

Peter Eckstein-Kovacs a declarat, conform Gândul, că demersul "nu este o acţiune a UDMR" şi că nu s-a consultat cu partidul nefiind convins că o astfel de acţiune ar fi susţinută de colegii săi din Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

 

„Nu, nu am vorbit (cu colegii din UDMR ), nu este o acţiune a UDMR, este o acţiune civică, la fel cum şi acţiunea de pe 20 ianuarie de la Bucureşti este o acţiune civică. Nu sunt convins că vor susţine o astfel de acţiune, eu mă duc acolo ca cetăţean simplu, dar şi ca membru UDMR. Întrebat dacă postarea sa a avut succes, Peter Eckstein-Kovacs a declarat că pe listă deja s-au înscris câteva persoane, fără a preciza numărul acestora. „S-au înscris câteva persoane. Nu vom fi un autobuz de 44 de persoane, dar vom merge. Eu am dat anunţul, organizarea nu e atât de mare, facem rost de o maşină şi mergem, fiecare îşi suportă costul. Doritorii se înscriu pe listă şi îşi plătesc transportul, eu nu am bani să plătesc pentru ei", a mai spus fostul senator. 
 

Recent, Peter Eckstein-Kovacs a avut mai multe ieşiri publice în care a criticat modificările aduse în Parlament legilor justiţiei şi a acuzat faptul că liderii UDMR ar fi făcut un troc cu majoritatea PSD-ALDE.
 

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22