Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rapperul german, convertit la jihadism și căsătorit cu translatoarea FBI, a fost ucis
Dora Vulcan - - - -
2018-01-19
International
1

Deso Dogg, rapper german devenit combatant al gruparii jihadistat Stat Islamic si care s-a casatorit cu o translatoare a FBI trimisa pentru a-l spiona, a fost ucis miercuri intr-o lovitura aeriana in Siria, scrie un site american de supraveghere a activitatilor jihadiste, citat de AFP.

 

 

 

El a fost ucis in urma unui bombardament care a avut loc miercuri in orasul Gharanij, in provincia siriana Deir Ezzor (est), potrivit unui comunicat al Wafa Media Foundation, apropiata de SI, si tradus in engleza de grupul de supraveghere a radicalismului islamist SIT, transmite Hotnews.ro.

 

 

 Denis Cuspert, celebru in trecut sub numele de scena Deso Dogg, a fost unui dintre combatantii straini ai SI cei mai cunoscuti. Acest cetatean germano-ghanez a aparut in mai multe inregistrari video ale organizatiei jihadiste, iar in una dintre acestea avea in mana un cap taiat.

 

 

Organizatia jihadista a postat 8 fotografii macabre pe mesageria criptata Telegram, asigurand ca este vorba de cadavrul insangerat al fostului rapper, asigura SITE.

 

Denis Cuspert a fost desemnat de Washington terorist in 2015, fiind descris drept un recrutor al gruparii ultra-radicale in mediile germanofone.

 

Moartea sa a mai fost anuntata in presa, in trecut, inclusiv de Pentagon, care afirma in octombrie 2015 ca a fost ucis de o lovitura aeriana, inainte de a recunoaste ca a acesta a supravietuit. Acesta a fost declarat mort si in aprilie 2014 de catre surse jihadiste, care au retractat ulterior informatia.

 

Potrivit documentelor justitiei americane, o translatoare a FBI, recrutata pentru a-l spiona, a plecat clandestin in Siria prin Turcia in iunie 2014 pentru a se casatori cu el, inainte de a reveni in SUA, doua luni mai tarziu.

 

Colegilor sai de birou din Detroit, Daniela Greene, care detinea un nivel de acreditare "top secret" in cadrul politiei federale germane, le-a spus ca merge in Germania sa isi viziteze parintii.

 

Imediat dupa ce s-a casatorit cu Denis Cuspert, in 27 iunie, Daniela Greene si-a dat seama de gravitatea actelor sale, potrivit documentelor publicate anul trecut.

 

"Chiar am facut o gramada de mizerii de data asta. Am plecat si nu ma pot intoarce inapoi. Sunt intr-un mediu extrem de dificil si nu stiu cat timp voi rezista aici, dar nu conteaza, este putin cam tarziu", a scris agenta, intr-un email datat iulie 2014 si trimis dintr-un teritoriu controlat de SI.

 

Documentele nu explica cum, dar translatoarea a revenit in august 2014 in Statele Unite, unde a fost arestata si ulterior a colaborat cu anchetatorii.

 

Condamnata la o pedeapsa relativ usoara, de un an de inchisoare, Daniela Greene a fost eliberata in 2016.

TAGS : siria raid aerian rapper german ucis convertire jihadism casatorie translatoare spion fbi
Comentarii
FLOR 2018-01-20
Acesta este tipul de cetatean german dupa standardele douamiiste: cu tata african si musulman si mama nemtoaica, convertit la terorismul islamic si criminal din convingere si pasiune. Cu 60.000.000 milioane de nemti din astia, Germania se muta in Ghana si de acolo rade toata planeta, in beneficiul lui Mohamed. Motorul Europei, deh!... Aferim, coane Arhitectule!
Total 1 comments.
Mai multe din International
2541
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22