Euronews English și-a ilustrat coperta paginii de Facebook cu protestele din România

Dora Vulcan | 22.01.2018

Euronews English a ales să își seteze ca fotografie de copertă pe Facebook o imagine de la protestul de sâmbătă seară din București.

Pe aceeași temă

 

 

 Imaginea a devenit virală imediat și nu au lipsit comentariile românilor, dar și ale străinilor, care îi felicită pe cei care au ieșit sâmbătă seară la proteste, transmite Pro tv.

 

”O fotografie excepțională. Am fost una dintre acele persoane”, ”Am fost acolo. Datoria mea, onoarea mea, oamenii mei”, “Foarte bine, români. Albanezii ar trebui să se inspire de la voi”, au fost doar câteva dintre mesajele care au curs la această postare.

 

Nu au lipsit nici comentariile critice la adresă gestului publicației.

 

“Este foarte suspest pentru mine că Euronews susține atât de mult aceste demonstrații”, a fost unul dintre comentarii, care susține că e posibil să existe un scop politic și care se întreabă dacă George Soros îi organizează pe protestatari.

 

Comentariul său a primit și reacții imediate. Unii dintre utilizatori îi răspundeau ironic, în timp ce alții îi cereau să nu mai dea vina pe Soros pentru orice. “Pisica mea a primit 1.000 de euro pentru că a făcut ‘Miau, miau’ împotriva lui Dragnea”, a glumit cineva.

 

Printre comentariile critice sunt câteva scrise și de români, unii susținând nimic altceva decât că imaginile cu mulțimea adunată la Piață Universității sunt false.

 

 

 

Fotografia, postată în cursul zilei de duminică, a strâns peste 6.100 de like-uri și a fost distribuită de peste o mie de ori. 

 

Euronews a postat și un album foto al protestului de duminică din fața guvernului

 

 

 

Corespondentul Euronews a transmis LIVE protestul și a însoțit unul din grupurile din provinciile care au venit la protestele din București, pe tot parcursul traseului lor. 

 

„Numai imaginaţi-vă, trei premieri într-un singur an! Unii oameni de la guvernare se tem că vor ajunge la închisoare. Şi asta pentru că în prezent există o agenţie anticorupţie foarte bună, foarte eficientă, foarte dură care vânează politicienii corupţi. Mulţi sunt deja în închisoare, alţii sunt judecaţi, mulţi sunt deja condamnaţi. Şi poate acesta este motivul pentru care unii membri ai guvernului, ai partidelor aflate la putere încep să se teamă foarte, foarte tare. Cred că va veni şi rândul lor să ajungă după gratii. De aceea încearcă să schimbe întreg sistemul judiciar al României”, a relatat Hans Von der Brelie, într-una din corespondențele sale transmise live de la București pe contul de Facebook al Euronews.

 

Hans von der Brelie a însoțit grupul clujenior veniți pe jos la București în protestul făcut apoi în fața PSD

 

 

a făcut profilul protestatarilor

 

 

 

a transmis din pasajul de la Universitate unde jandarmii au blocat ieșirea la suprafață a protestatarilor

 

 

și a făcut transmisiuni live pe tot parcursul protestului de sâmbătă seara din București.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22