Dragnea încearcă să dreagă busuiocul: Ordonanţă pentru amânarea Declaraţiei 600

E.b. | 22.01.2018

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, luni, că, în 31 ianuarie, Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea termenului de depunere a Declaraţiei 600 până la 1 martie.

Pe aceeași temă

 


Liviu Dragnea a spus că decizia s-a luat într-o întâlnire a coaliţiei cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

 

Azi am avut o întâlnire cu doamna premier, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre Declaraţia 600 şi am discutat să adopte OUG pentru amânarea termenului depunere, 1 martie, pentru a merge în perioada următoare până la desfiinţarea ei şi să găsească o soluţie pentru o modalitate civilizată ca aceşti contribuabili să fie asiguraţi”, a declarat liderul PSD, citat de News.ro.

 

Liviu Dragnea a mai spus că aceasta va fi explicată, vor fi discuţii şi cu cei care trebuie să plătească aceste contribuţii, astfel încât să găsească o soluţie civilizată.

 

**************

 

Declaratia 600, denumita deja "Declaratia cosmar", vizeaza obligatiile referitoare la contributiile sociale, mai exact contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate. In primul rand, persoanele fizice care au alte tipuri de venituri in afara de salarii (cum sunt: activitati independente(PFA/PFI), drepturi de autor, investitii (dividende, dobanzi, castiguri de capital, etc.), cedarea folosintei bunurilor, asocierea cu o persoana juridica, agricultura, piscicultura, alte surse) vor avea obligatia de a declara si plati cel putin contributia de asigurari de sanatate (CASS) daca au depasit in anul anterior (2017) plafonul de 12 salarii minime.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22