Sora jandarmului bătăuș, condamnată pentru că a bătut un elev. E nora unui lider local PSD

Dora Vulcan | 23.01.2018

Mihaela Burnel, sora jandarmului anchetat de superiori pentru lovirea manifestanţilor din Piaţa Universităţii, a fost cercetată şi condamnată penal după ce a lovit un elev de clasa a VI-a în timpul orei de geografie. Mihaela Burnel este nora liderului PSD Padina.

Pe aceeași temă

 

 

 Profesoara Mihaela Burnel avea atunci 25 de ani, preda geografia la Şcoala din localitatea buzoiană Padina, anul şcolar 2014-2015 fiind cel de-al doilea an în care se afla la catedră, scrie Adevărul. 

 

În timpul unei ore, i-a aplicat o corecţie fizică, în faţa celorlaţi copii, unui elev care se plimba prin clasă. După ce au aflat ce i s-a întâmplat fiului lor, părinţii au mers la unitatea de învăţământ pentru a vorbi cu cadrul didactic, însă acesta plecase. Părinţii copilului au sunat la 112, în ziua următoare, pentru a solicita o ambulanţă, întrucât copilul se simţea rău. După vizita la spital de unde au obţinut şi un certificat medico-legal, părinţii au mers la Poliţie şi au depus o plângere împotriva profesoarei Mihaela Burnel, sora jandarmului anchetat de superiori pentru comportament abuziv în timpul protestelor care au avut loc la Bucureşti pe 20 ianuarie.  

 

 La vremea respectivă, directorul școlii unde predă sora jandarmului profesorul Gherghe Miu spunea că profesoara Mihaela Burnel este un cadru didactic tânăr care și-a ieșit din fire, dar recunoștea că fapta sa este inadmisibilă.

 

„Doamna Burnel este o profesoară debutantă, a dat o declarație la Poliție, dar și la Comisia de Onoare a școlii, spunându-și punctul de vedere. Nu prea există o scuză pentru ceea ce a făcut. În ceea ce privește cum au stat lucrurile, declarațiile sunt contradictorii. Cert este că a existat contact fizic, ceea ce este inadmisibil. Copilul de clasa a VI-a este un copil dificil, cu un dosar destul de stufos în ceea ce privește disciplina, cu tendințe de ADHD, care provoacă un incident pe zi și care ar trebui să beneficieze de atenția unui psihopedagog. Aceasta nu scuză însă în nici un fel atitudinea doamnei profesoare. Comisia de Onoare s-a autosesizat, a audiat-o pe doamna profesoară și există două alternative. O discuție amiabilă între părinte și profesorul în cauză sau propunere către Consiliul de Administrație pentru deschiderea procesului disciplinar. Profesorii au hotărât să aibă loc o discuție amiabilă cu părinții care a avut loc în prezența mea și mama copilului a refuzat să completeze o sesizare împotriva profesorului, a spus că va merge cu copilul la doctor în vederea tratării afecțiunii”, declara pentru Observatorul Buzoian Gheorghe Miu, directorul Școlii Generale nr. 1 din Padina.

 

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele a trimis-o în judecată pe profesoară, iar instanţa a condamnat-o, pe 28 septembrie 2016, la 6 luni închisoare cu suspendarea executării şi un termen de supraveghere de doi ani în luna septembrie a anului 2016, pentru purtare abuzivă.  Hotărârea a rămas definitivă pe 25 noiembrie 2016, când Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondat apelul Mihaelei Burnel.

 

Cu toate acestea, ea predă în continuare la școala din Padina.

 

Mihaela Burnel este nora şefului PSD Padina, Frăţilă Burnel, un important proprietar de terenuri agricole din zona Bărăganului, scrie Adevărul. 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22