Iohannis: Trebuie să eliminăm tema suspendării din dezbatere, nu există temei

E.b. | 23.01.2018

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu există niciun motiv pentru suspendarea sa din funcţie. "Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv de suspendare a mea din funcţie şi încet, dar sigur trebuie să eliminăm acest factor din discuţia publică, susţine Iohannis.

Pe aceeași temă

 

 

Iohannis afirmă nu i-a fost şi nu îi este teamă de suspendare, subliniind că pentru el acesta "nu este cu certitudine un factor" în decizia sa de desemnare a Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier. 

 

El a reluat afirmaţiile potrivit cărora a cântărit toate argumentele, susţinând că a ajuns la concluzia că este varianta pe care trebuie să o accepte, potrivit News.ro.

 

"Am spus chiar la desemnare că am cântărit toate argumentele şi am ajuns la concluzia că este varianta pe care trebuie să o accept", şi-a explicat Iohannis decizia de a accepta propunerea PSD-ALDE de a o desemna premier pe Viorica Dăncilă.


Întrebat dacă decizia sa a fost influenţată de posibilitatea de a fi suspendat din funcţie, Klaus Iohannis a spus că nu i-a fost şi nu îi este teamă de suspendare pentru că nu există motive.


"Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv de suspendare a mea din funcţie şi încet, dar sigur trebuie să eliminăm acest factor din discuţia publică. (...) au mai fost încercări de suspendare, dar nu cred că această posibilitate de suspendare trebuie să fie un argumen în dezbaterea publică. Pentru mine, nu este cu certitudine un factor de decizie", a declarat preşedintele.


El a spus, răspunzând unei alte întrebări a jurnaliştilor, că a avut o întâlnire cu Viorica Dăncilă, înainte de a o desemna premier, pentru că i s-ar fi părut "ciudat" să facă o nominalizare fără să cunoască persoana.

 

Întrebat ce a recomandat-o pe Dăncilă, preşedintele a răspuns: "Majoritatea parlamentară a recomandat-o".

 

De asemenea, preşedintele a fost întrebat dacă la întâlnirea cu Viorica Dăncilă i-a pus în vedere acesteia ca din viitorul cabinet să nu facă parte persoane cu probleme penale, el răspunzând: "Când am vorbit cu doamna Dăncilă m-am concentrat pe persoana domniei sale, iar în continuare vom vedea cu ce echipă va merge PSD".

 

Klaus Iohannis a făcut aceste declaraţii după întâlnirea anuală pe care a avut-o cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, transmite News.ro.

 

Intrebat despre ce se va intampla daca PSD va numi in Guvern persoane care au probleme cu justitia, seful statului ca spus ca principiul integritatii trebuie introdus in Constitutie.


"Aceste discutii deocamdata sunt discutii informale care se poarta. Eu cred ca voi fi informat si oficial despre persoanele care vor fi propuse, insa parerea mea despre persoanele care sunt in curs de a fi cercetate penal, sau care sunt in curs de a fi judecate penal, sau care au condamnari penale, aceasta opinie o cunoasteti. Dupa parerea mea, nu au ce cauta in fruntea statului.
 

Aceasta pozitie a mea este foarte, foarte bine cunoscuta. Din pacate, ea inca nu se regaseste in Constitutie, dar consider ca trebuie sa facem cu totii impreuna un efort de imbunatatire a acestei situatii. De aceea, am propus si cand am fost la CSM, poate va amintiti, ca, daca tot ne apucam sa discutam despre Constitutie si ce trebuie sa facem mai bine acolo, atunci eu consider ca principiul integritatii trebuie sa fie inscris chiar in Constitutie. (...), a spus iohaniis, citat de ziare.com.

 

**************


Iohannis a mai spus ca, la consultarile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, i-ar fi placut ca formatiunile din Opozitie sa-i fi spus ca au discutat intre ele
 

"Puteam sa chem doar coalitia majoritara (n.r.- la consulari). Nu am facut asa, am vrut sa aflu opinia tuturor partidelor din Parlament. (...) Recunosc ca mi-ar fi facut placere ca la intrebarea catre fiecare grup din opozitie 'Ati vorbit cu ceilalti?ă, sa fi raspuns ca 'Da", a adaugat seful statului, conform HotNews .

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22