Dăncilă admite în viitorul guvern miniștri cu probleme penale. Invocă prezumția de nevinovăție

Dora Vulcan | 24.01.2018

Premierul desemnat Viorica Dăncilă dă de înțeles că nu va face o selecție a miniștrilor în care să țină cont de problemele acestora cu Justiția. Ea a invocat principiul prezumției de nevinovăție până la potențiala condamnare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Nu va pot raspunde la aceasta intrebare, nu pot sa stiu care e penal, care nu-i penal. Ganditi-va ca eu sunt europarlamentar si am votat o directiva europeana care spunea ca exista prezumtia de nevinovatie pana la condamnare si ca justitia se infaptuieste de catre judecator. Eu, fiind europarlamentar, asa stiu. Acum nu pot sa spun: penal sau ne-penal. Vom vedea ce va propune Comitetul Executiv", a spus Viorica Dancila, asistată de liderul PSD Liviu Dragnea într-un set de declarații date la Parlament. 

 

Intrebata daca va avea un cuvant de spus la formarea Guvernului, ea a evitat un răspuns direct la întrebare atribuind responsabilitatea desemnării miniștrilor Comitetului Executiv al partidului:

 

 "Vom vedea ce va decide Comitetul Executiv, dar, bineinteles, vom avea si discutii."

 

Comitetul Executiv al PSD a decis recent sa nu mai ceara informatii de la serviciile secrete cu privire la cei pe care coalitia majoritara intentioneaza sa ii propuna ministri, ocazie cu care Dragnea a anunțat că nu mai functioneaza codul de integritate asumat de guvernul Tudose, iar social-democratii cu probleme penale vor putea face parte din viitorul guvern condus de Viorica Dancila, in ciuda zecilor de mii de romani care au strigat in strada "Fara penali in functii publice!", remarcă ziare.com.

 

In schimb, presedintele Klaus Iohannis, cel care semneaza decretele de numire in functie a membrilor guvernului, a reiterat și marți faptul că nu va renunța la exigențele sale privitoare la criteriile de integritate care trebuie impuse membrilor guvernului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22