Modificările PSD-ALDE la legile Justiției, discutate miercuri de Comisia Europeană

Dora Vulcan | 24.01.2018

Comisia Europeana urmeaza sa ia in discutie, in sedinta de miercuri, "ultimele evolutii privind situatia din Romania", potrivit agendei oficiale. Modificarea legilor justitiei si situatia din Romania vor reprezenta si tema unei dezbateri in Parlamentul European, care va avea loc pe 7 februarie.

Pe aceeași temă

 

 

Comisia Europeana discuta, miercuri, situatia Justitiei din Romania dupa ce la finalul anului trecut alesii coalitiei de guvernare de la Bucuresti au votat pe repede inainte modificarile Legilor Justitiei propuse de PSD si ALDE, scrie ziare.com. 

 

 

 ”Comisia Europeană discută în şedinţa de Colegiu de mâine situaţia creată în România de legile justiţiei.

 

”Parlamentul European, de asemenea, urmează să discute în plenul de pe 7 februarie pe marginea "pericolelor asupra statului de drept puse de reforma sistemului judiciar din România" (citez din agenda PE).

 

Numirea ca prim ministru a unui deputat european cvasi-necunoscut la nivel european nu va rezolva deloc criza de încredere care există la Bruxelles la adresa ţării noastre. Aşa cum se vede, chiar din contră.

 

Suntem de departe în cel mai prost moment al relaţiei noastre cu Uniunea Europeană cel puţin de la aderarea de acum 10 ani, dacă nu din anii '90 încoace.

 

Dacă PSD-ALDE continuă cu legile justiţiei, Uniunea Europeană nu va avea nicio reţinere în a folosi articolul 7 TUE care poate duce la suspendarea dreptului de vot în Consiliu - un Consiliu pe care, ironic, ar trebui chiar să îl prezidăm ca stat membru peste mai puţin de 12 luni”,  a scris pe Facebook Alin Cristian Mituta, director executiv la "Platforma Romania 100".

 

 

 

 

Informatia este confirmata si pe agenda oficiala a CE, unde figureaza o discutie despre ultimele evolutii din Romania, dupa ce prim-vicepresedintele Timmermans va sustine o prezentare ("Derniers developpements sur la situation en Roumanie. Communication orale de M. TIMMERMANS")

 

Problemele generate de modificarile aduse Legilor Justitiei au atras atentia si Parlamentului European care a decis ca in plenul de pe 7 februarie sa analizeze consecintele asupra sistemului judiciar din Romania.

 

Europarlamentarul Siegfried Muresan scria saptamana trecuta pe contul sau de Facebook ca "este un semnal clar ca incercarile PSD si ALDE de a controla si slabi justitia nu trec neobservate, iar faptul ca Parlamentul European a decis sa dezbata chiar in a doua sesiune plenara din acest an situatia Justitiei din Romania arata ingrijorarea serioasa existenta la nivelul Uniunii Europene fata de incercarile de slabire a sistemului de justitie din Romania".

 

Eurodeputatul a mai spus ca Uniunea Europeana va fi intotdeauna de partea cetatenilor cinstiti in lupta cu politicienii care incearca sa slabeasca Justitia si sa actioneze impotriva intereselor oamenilor.

 

"Legalizarea hotiei in Romania este un risc pentru securitatea cetatenilor europeni in conditiile in care tara noastra participa la libera circulatie a persoanelor, a marfurilor, serviciilor si capitalului din spatiul european. De aceea, Uniunea Europeana nu permite nicio bresa in sistemul de justitie din nicio tara membra fiindca aceasta ar deveni un risc major pentru intreaga Uniune. Nu poti sa te transformi intr-un stat mafiot si sa ramai membru al UE, asta trebuie sa inteleaga grupurile de interese din PSD si ALDE!", a mai adaugat Siegfried Muresan.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22