Siegfried Muresan: Avertismentul CE la adresa Romaniei, de o duritate fara precedent

E.b. | 24.01.2018

Europarlamentarul Siegfried Muresan sustine ca Romania risca sa piarda fonduri europene, dupa avertismentul de o duritate fara precedent transmis miercuri de Comisia Europeana Parlamentului Romaniei cu privire la modificarea Legilor Justitiei si a Codurilor penale.

Pe aceeași temă

 
 

 

Intr-o postare pe Facebook, Siegfried Muresan mai subliniaza ca  sub guvernarea PSD-ALDE, Romania face pasi mari inapoi si se indeparteaza tot mai mult de obiective importante, precum aderarea la zona euro sau la Spatiul Schengen.


 

România, ultimul avertisment de la UE
 

 

Comunicatul Comisiei Europene din această după-amiază este de o duritate fără precedent în cei 11 ani de când România face parte din Uniunea Europeană, scrie Muresna pe pagina sa de Facebook.

 

Ce înseamnă asta? Înseamnă că România riscă să piardă din fondurile europene alocate, riscă să fie marginalizată la nivel politic în toate instituțiile europene, țara noastră se îndepărtează tot mai mult de zona euro, în condițiile în care celelalte state membre din afara zonei fac progrese vizibile în direcția adoptării monedei unice, iar aderarea la spațiul Schengen dispare de pe agenda europeană cu actualul Guvern PSD - ALDE. Nu mai există nicio îndoială că România, în loc să înainteze spre Europa, face astăzi pași mari înapoi, conchide Muresan.


Siegfried Muresan este si vicepresedinte al Comisiei pentru Buget din Parlamentul European.

 

 

Comisia Europeana a discutat azi despre situatia din Romania, marcata de proteste de amploare, lansand un apel la adresa Parlamentului, printr-o declaratie comuna semnata de presedintele CE, Jean Claude Juncker, si de prim-vicepresedintele Frans Timmermans, postata pe site-ul CE.

 

In aceasta luare de pozitie, cei doi oficiali arata ca urmaresc "cu ingrijorare" evolutiile recente din tara noastra.

 

"Independenta sistemului judiciar romanesc si capacitatea sa de a combate in mod eficace coruptia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Romanii puternice in cadrul UE", subliniaza inaltii oficiali de la Bruxelles, care arata ca pentru a scapa de MCV trebuie sa demonstram ca progresele realizate pana acum in cadrul acestuia sunt ireversibile.

 

In ciuda avertismentelor precedente transmise de la Bruxelles, majoritatea guvernamentala PSD-ALDE a decis sa mearga inainte cu modificarea legilor Justitiei si a Codurilor Penale in pofida semnalelor de alarma transmise in mod repetat de magistrati si experti in drept, dar si a protestelor publice.


Mai mult, Liviu Dragnea a anuntat recent ca de acum inainte din Guvernul Romaniei vor putea face parte si persoane cercetate penal sau trimise in judecata, atata timp cat nu sunt condamnate definitiv.

 

Decizia este o premiera, cele doua guverne precedente ale PSD, conduse de Sorin Grindeanu si Mihai Tudose, au respectat anumite criterii de integritate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22