Europarlamentarul Daniel Buda cere demisia lui Dragnea şi Tăriceanu după scrisoare trimisă CE

E.b. | 25.01.2018

Europarlamentarul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, a declarat, într-o conferinţă de presă, că cere public demisia preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu,

Pe aceeași temă

 

Europrlamentarul vrea ca Dragnea şi Tăriceanu  să demisioneze ca urmare a scrisorii pe care au trimis-o miercuri Comisiei Europene, drept răspuns la scrisoarea CE privind îngrijorarea legată de modificările la legile Justiţiei.


"Cer public demisia lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi a lui Călin Popescu Anton Tăriceanu, din fruntea Senatului, ca urmare a scrisorii expediate ieri către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi către prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, deoarece un astfel de comportament din partea celor doi dovedeşte o iresponsabilitate crasă şi acest lucru nu face altceva decât să pună în pericol interesele României la nivelul UE, riscând ca într-un interval de timp nu foarte mare, România s-o ia pe calea Poloniei, în condiţiile în care, aşa cum se poate şti, avem de-a face cu un asalt asupra legilor justiţiei", a spus Daniel Buda, în conferinţa de presă susţinută alături de parlamentarii PNL Adrian Oros şi Sorin Moldovan, conform Agerpres.


 

Daniel Buda a mai spus că, în data de 7 februarie, în Parlamentul European va avea loc o dezbatere pe tema modificărilor la legile justiţiei din România, cerută de Grupul Verzilor, dezbatere despre care spune că este, de asemenea, un avertisment serios la adresa ţării noastre.


Comisia Europeană a transmis miercuri că este îngrijorată în legătură cu evoluţiile recente din România şi cere Parlamentului de la Bucureşti să reconsidere modificările din Justiţie.

"Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene", se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans, publicată pe site-ul Comisiei.

 

În aceeaşi declaraţie se mai atrage atenţia că "o condiţie esenţială pentru a putea renunţa treptat la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este ca progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile".

 

Comisia Europeană "face apel la Parlamentul României să regândească acţiunile propuse, să lanseze dezbaterea conform recomandărilor Comisiei şi să construiască un consens la scară largă cu privire la calea de urmat. Comisia îşi reafirmă disponibilitatea de a coopera şi de a sprijini autorităţile române în acest proces", se arată în declaraţia comună a lui Jean-Claude Juncker şi a lui Frans Timmermans.

 

***********************

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declară, în scrisoarea comună adresată oficialilor Comisiei Europene, că sunt "cel puţin surprinzătoare" preocupările exprimate de aceştia privind lipsa de transparenţă şi de consens mai larg în dezbaterea despre legile Justiţiei, dar şi referitoare la modificarea codurilor penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22