Trump, gata să-și ceară scuze după ce a distribuit mesaje antimusulmane ale extremei drepte

Dora Vulcan | 26.01.2018

Presedintele american Donald Trump s-a declarat pregatit sa isi ceara scuze dupa a distribuit pe Twitter inregistrari video antimusulmane ale grupului britanic de extrema dreapta Britain First, potrivit unor extrase publicate vineri dintr-un interviu acordat pentru ITV, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Daca imi spuneti ca sunt oameni oribili, oameni rasisti, imi voi cere scuze cu siguranta daca doriti sa o fac", a declarat Donald Trump, in acest interviu care va fi difuzat integral duminica, transmite AFP, preluată de Hotnews.ro.

 

Dupa ce ziaristul i-a explicat ca aceste postari au provocat o "mare anxietate si furie" in Marea Britanie, deoarece cei de la Britain First sunt "rasisti, fascisti", Donald Trump a raspuns: "Evident, nu stiam".

 

"Nu stiam nimic de ei, nu stiu nimic de ei nici azi in afara de ce am citit putin", a sustinut el.

 

Donald Trump a distribuit pe contul sau de Twitter, la sfarsitul lunii noiembrie, o serie de inregistrari video antimusulmane publicate de vicepresedintele partidului britanic de extrema dreapta Britain First.

 

Cele trei inregistrari video, publicate pe Twitter de Jayda Fransen, vicepresedintele partidului de extrema dreapta Britain First, arata abuzuri comise de persoane prezentate drept musulmani, fara a preciza niciun context. Un procedeu clasic al trolilor de extrema dreapta pe retelele sociale.

 

Prima inregistrare, intitulata "Un imigrant musulman bate un olandez in carje", pare sa fi fost filmata in Olanda, la o data nedeterminata.

 

A doua, "Un musulman distruge o statuie a Fecioarei Maria", a fost publicat in 2013 pe YouTube. Potrivit descrierii, a fost filmata in Siria si arata un membru al organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI) distrugand statuia Fecioarei Maria.

 

A treia, "Multime de islamisti impinge un adolescent de pe acoperis si il bate pana la moarte", a fost postata online in 2013. Deosebit de violenta, a fost prezentata ca fiind filmata in Egipt.

 

Cele trei inregistrari au fost distribuite pe Twitter de presedintele american intre orele 06,35 si 06,45 dimineata (11,35 GMT si 11,45 GMT).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22