Orban anunță că liberalii vor vota împotriva noului guvern la învestirea în Parlament

Dora Vulcan | 28.01.2018

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor vota împotriva învestirii noului Guvern, iar miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul Dăncilă "le vor face viaţa grea" la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, cu întrebări pe subiecte extrase din promisiunile electorale.

Pe aceeași temă

 

 

 Întrebat dacă PNL a convins şi parlamentari de la PSD să voteze împotriva învestirii noului Cabinet sau să nu participe la vot, Orban a răspuns că se va vedea la învestire dacă aceştia sunt "slugile lui Dragnea sau mai au o urmă de conştiinţă faţă de mersul lucrurilor normal în România".

 

"În ceea ce ne priveşte pe noi, decizia va fi clară să votăm împotrivă sau să încercăm să convingem pe oricine putem să voteze împotriva învestirii acestui Cabinet trist. Ştiţi, e vorba aia că mai rău de atât nu se poate. La fiecare învestire de Guvern PSD ne demonstrează că se poate şi mai rău, atât în ceea ce priveşte componenţa Guvernului, cât şi în ceea ce priveşte programul de guvernare", a spus liderul PNL, citat de Agerpres.

 

El a criticat programul de guvernare, despre care a afirmat că este "o colecţie de minciuni" şi "o improvizaţie".

 

"Este în analiză (programul de guvernare - n.r.), vom prezenta un punct de vedere după ce fiecare comisie de specialitate a partidului va face o analiză a modificărilor apărute, dar nu sfătuiesc pe nimeni să citească programul de guvernare pentru că este o colecţie de minciuni, aşa cum a fost programul de guvernare al PSD şi până acum", a susţinut Orban.

 

În ceea ce priveşte audierile miniştrilor propuşi pentru a face parte din Guvernul Dăncilă, preşedintele PNL a precizat că aceştia vor fi chestionaţi pe subiecte precise şi "foarte mult depinde de poziţionarea UDMR" dacă vor "pica" sau nu în comisiile de specialitate.

 

"Cu siguranţă că le vom face viaţa grea şi le vom pune întrebări, îi vom chestiona în subiecte extrem de precise, extrem de concrete, foarte multe dintre ele extrase din promisiunile lor de campanie care nu au fost onorate", a explicat Ludovic Orban.

 

El a adăugat că este greu să spună cum se va poziţiona UDMR. "Ce să negociem? Nu le-am promis nimic. (...) De negociat negociază Dragnea cu UDMR, nu noi. (...) Continuăm discuţiile, mi-e greu să vă spun până acum care va fi poziţionarea celor din UDMR. În mod normal, ca membri ai PPE, ar trebui să voteze împotriva învestirii Guvernului", a spus Orban.

 

În opinia sa, ministrului propus pentru Finanţe, Eugen Teodorovici, "nu i se va permite să facă ceva".

 

"Teodorovici a fost pus cu forţa acolo, dar uitaţi-vă că este un vicepremier care cred că este pus special numai ca să pună tălpi lui Teodorovici. Pentru că Teodorovici, dacă ar acţiona ca ministru al Finanţelor aşa cum a acţionat în Senat atunci când a votat împotriva Ordonanţei 4 cu supraimpozitarea contractelor part-time şi la split TVA sau la amendamentul formulat de noi la buget, la legea bugetului de stat, ca întreg impozitul pe venit să se ducă la autorităţile locale, teoretic ar putea părea că e mai apropiat de noi ca poziţie, dar mă îndoiesc că o să i se permită să facă ceva. (...) Dacă ar fi să se comporte aşa cum a votat în Senat în anumite proiecte legislative, ar fi bine, dar mă îndoiesc că va putea", a mai susţinut liderul PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22