Valentin Popa: Am fost batjocorit fiindca am spus «pamblica»; este regionalism

E.b. | 29.01.2018

Valentin Popa, ministrul propus la Educatie, a spus in apararea sa, in cadrul sedintei comisiilor parlamentare pentru audiere, ca recunoaste ca a facut dezacorduri si a remarcat ca a fost "foarte, foarte batjocorit" pentru ca a folosit cuvantul "pamblica".

Pe aceeași temă

  

Insa, spune Popa, "pamblica" este un regionalism si este "foarte mandru ca este bucovinean" si ca va folosi in continuare aceasta forma a cuvantului.

 

"Am remarcat si la inceputul sedintei faptul ca am fost foarte foarte batjocoric pentru ca am folosit cuvantul pamblica. Mai multe dintre comunitatile din Moldova folosesc cuvantul pamblica, este un regionalism. Toata viata mea am locuit in Suceava, am facut acultatea la Iasi, sunt mandru ca sunt bucovinean (...), chiar daca am fost privit cu zambete atunci cand am avut un accent diferit", a declarat Popa, conform HotNews

 

Acesta a raspuns criticilor Ralucai Turcan, care l-a intrebat pe Valentin Popa "cu ce legitimitate va conduce" Ministerul, avand in vedere greselile gramaticale.


"Am facut cu siguranta si dezarcorduri, am avut probabil si balbe, si cuvinte stalcinte, in general, datorate emotiei(...) Nu neg ca am facut astfel de greseli, nu sunt onorante nici pentru un rector, cu atat mai mutin pentru un ministru al Educatiei Nationale", a mai spus Popa, care a continuat prin a subliniat "am vazut ca vazut interventi care criticau care erau pline de dezacorduri", a spus Popa.

 

Acesta a adaugat ca modificarea de catre un specialist a unui sunet este un mizilic, desi nu vrea sa spuna prin asta ca acel colaj cu greselile sale este falsificat.

 

Valentin Popa a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu  22 de voturi ''pentru'' si 12 ''impotriva''.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22