Paul Stănescu, vicepremier: Functionarii publici acuzati de coruptie sa nu fie concediati

E.b. | 29.01.2018

Paul Stănescu, propus vicepremier şi ministru pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Pe aceeași temă

 

 

Paul Stanescu a fost laudat de colegii sai din PSD pentru prestatia  "impecabila". Stanescu a fost avizat pozitiv cu 35 de voturi pentru si 8 impotriva sa fie ministru al Dezvoltarii.

 

De remarcat insa pozitia lui Stanescu, care va fi si vicepremier in Guvernul Dancila, referitor la functionarii publici acuzati de fapte de coruptie.

 

"Sustin lucrul asta cu functionarul public, indiferent de ce e acuzat, pentru ca e vorba de viata unui om. Daca e acuzat de coruptie, poate fi transferat la alt loc de munca, dar un proces poate dura cativa ani si daca la final se decide ca e nevinovat? El are familie, copii, cu ce ii intretine?

 

Din punct de vedere uman, cum sa spui de un om care e doar acuzat sa-i spui pleci acasa, nu mai ai servicu, salariu, nimic? El nu mai are familie? Eu sustin ca se poate, ai posibilitatea, ca ordonator de credite, sa-l duci la alta directie, alt loc de munca, nu sa-l lasi fara loc de munca", a adaugat Stanescu, conform ziare.com.

 

La precizarea senatorului USR Florina Presada, ca prin aceasta pozitie contrazice o decizie a CCR, Stanescu a raspuns: "E punctul meu de vedere".

 

Stanescu, el insusi implicat intr-un dosar de coruptie, a spus, la iesirea de la audieri, ca daca va fi inculpat, atunci va demisiona.

 

"Exista pe rol deschiderea unui dosar. Deocamdata nu cred ca am nicio calitate juridica. Eu sunt inginer, nu sunt jurist. Vedem daca se redeschide sau nu se redeschide. Sigur ca in momentul in care voi fi inculpat, demisionez", a spus Stanescu.

 

*************

 

Va reamintim că vicepremierul Paul Stănescu, prezent joi dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde urma să se decidă redeschiderea unui dosar în care acesta este învinuit de finanțarea frauduloasă a echipei de fotbal Aluminiu ALRO Slatina, a declarat că dacă va fi inculpat își va prezenta demisia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22